12.09.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko hladce zdolalo Třinec, Slezané zůstávají poslední

Foto: fotbaltrinec.cz
Tábor - Fotbalisté Táborska v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili jednoznačně nad Třincem 3:0. V prvním poločase Jihočeši šli poměrně brzy do vedení díky brance Provazníka. Na toho navázal Jakub Matoušek. Těsně před koncem utkání pak upravil skóre na konečný výsledek Kopečný.
16' Provazník
29' Matoušek
83' Kopečný
bez branek
26' Tusjak
55' Holiš
61' Provazník
69' Matoušek
69' Brožek (trenér)
74' Boula
5' Bedecs
37' Ba
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Tusjak, Holiš, Almeida (86. Rydval) – P. Plachý (86. Rafa), Icha, Boula (88. Drozd), Vozihnoj (64. Kopečný) – Jakub Matoušek, Provazník (64. Mu. Tijani).
Na lavičce: Zadražil, Havrda
Trenér: Miloslav Brožek
Hasalík – Hýbl, Bedecs, Ba, Habusta – Weber (69. Foltyn), Puchel (64. Kania), Šteinhübel, Omasta – Juřena, Petráň.
Na lavičce: Adamuška, Bolf, Szewieczek, Buneš, Ntoya
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Dubravský - Mikeska, Pfeifer • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 965

Komentář

Po úvodním oťukávání se do první gólové šance dostalo Táborsko a hned slavilo vedoucí branku. Luboš Tusjak zatáhl míč po levém křídle a ukázkově naservíroval na střed Adamu Provazníkovi, jehož rána po zemi skončila u Hasalíkovy tyče. První kvalitní střelecký pokus z 16. minuty tak skončil hned v brance a domácí se dostali do vedení.

Neuběhla ani půlhodina střetnutí a Táborsko se radovalo z vedení 2:0. Jakub Matoušek utekl po levé straně a prošel obranou jak nůž máslem. Jeho pokus nezastavil ani gólman Hasalík a tribuny opět slavily.

V posledních minutách úvodního dějství si Třinečtí vytvořili nadějný tlak, měli však problém s kvalitním zakončením. Dvě minuty před poločasem potěšil Petr Plachý oko každého diváka. Pohrál si s míčem, přehodil ho přes sebe a z voleje napálil míč do třinecké tyče. Touto pohlednou akcí první poločas skončil a Táborsko vedlo 2:0.

Do druhé půle vstoupili hosté aktivně, nicméně nepřesné zakončení jim touhu po snížení komplikovalo. Po hodině hry mohli domácí navýšit vedení. Matoušek si obstřelil Bedecse a z pravé strany nahrál na střed, odkud Leoš Vozihnoj pálil vedle tyčky.

Rozhodčí poté během 20 minut udělil domácím čtyři žluté karty. Ofenzivu Táborska táhl Matoušek, který několikrát nebezpečně Hasalíka ohrozil. Nakonec se dočkal jako asistent u gólu náhradníka Miloše Kopečného, na jehož ránu k tyči ze závěrečných minut byl Hasalík krátký - 3:0.

V závěru si Třinečtí vypracovali jednu nadějnou šanci, čestného úspěchu se ale v Táboře nedočkali. Téměř tisícovka diváků tak tleskala nejvyššímu vítězství Táborska v sezoně 3:0.