17.09.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí zvítězilo nad Varnsdorfem 2:0 a posunulo se do středu tabulky

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem - V páteční předehrávce 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY šla Arma do vedení už v 5. minutě, kdy se prosadil Gonzalez, na obou stranách ale bylo následně k vidění několik šancí, které byly cítit po gólu. Na konci půle byl blízko srovnání Velich. Ústí dovedlo zápas do klidného konce, kdy zvýšil na 2:0 Ogimade.
5' Gonzalez
90' Ogiomade
bez branek
75' Hudec
83' Jiránek
90' Ogiomade
40' Heppner
82' Hušek
Sestavy
J. Plachý – Strada (80. Písačka), Hudec, Brak, Chodora – M. Bílek – Alexandr (66. Jiránek), Čičovský (66. Emmer), Miskovič – Prošek (74. Ogiomade), Gonzalez.
Na lavičce: Němec, Černý, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hušek, Heppner (46. Rudnytskyy) – Lauko (72. Pajkrt), M. Kubista (81. Zbrožek) – Schön, Ondráček (59. Breda), Dordić – Velich (59. Šimon).
Na lavičce: Porcal, Bharti
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Proske - Dohnálek, Bureš • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 614

Komentář

Před úvodním výkopem uctili aktéři utkání minutou ticha zesnulého funkcionáře FK Ústí nad Labem Václava Musílka, který zemřel ve věku 75 let. Oba celky následně vstoupily do zápasu aktivně a opozdivší diváci si nechali ujít vedoucí branku domácích z páté minuty. José Lorenzo Gonzalez si seběhl ve velkém vápně pro míč od Václava Proška a z pravé strany se ke vzdálenější tyči nemýlil.

O brankové příležitosti v následujících minutách nouze nebyla, když potlesk fanoušků si vysloužil Daniel Chodora, na opačné straně zabránil Jan Plachý včasným výběhem brejku Patrika Schöna. Kuriózní situaci nabídla 27. minuta, kdy mohl zaznamenat asistenci Zbyněk Proske při brejku Bojana Dordiće. Adam Čičovský při rozehrávce trefil nohy hlavního sudího, který ale přečíslení hostům přerušil a nařídil míč rozhodčího.

Rušno bylo na stadionu na severu Čech ve 37. minutě, když José Lorenzo Gonzalez předložil gólovou akci Adamu Čičovskému, který zblízka nechal vyniknout Adama Richtera. V téže minutě bylo 614 diváků svědky na opačné straně nastřelení břevna v podání Olivera Velicha. O dvě minuty později měl stejný hráč na dosah vyrovnání znovu, z bezprostřední blízkosti hlavičkoval do náruče domácího brankáře. Skóre na světelné tabuli se tak před odchodem do kabin již neměnilo.

Do druhého poločasu nastoupili fotbalisté Varnsdorfu o poznání lépe, když v největší šanci se v 63. minutě octl Dominik Breda, jenž nastřelil levou tyč. Oba celky oživily hru střídáními a právě střídající Marvis Amadin Ogiomade vybídl ke skórování taktéž střídajícího Jonáše Jiránka, který ze samostatného úniku střelou ke vzdálenější tyči vysněný cíl minul.

V první minutě nastavení druhé půle vzal již totožnou akci Marvis Amadin Ogiomade na sebe a z přečíslení dva na jednoho vyškolil hostujícího gólmana. Arma porazila Varnsdorf na vlastním trávníku po téměř pěti letech, neboť poslední vítězství v derby v Ústí nad Labem se datovalo 28. 10. 2016 v rámci 13. kola tehdejší Fotbalové národní ligy (rovněž 2:0). Fotbalisté Ústí nad Labem zaznamenali také první domácí vítězství v letošním ročníku, naopak Varnsdorf neprodloužil sérii šesti zápasů bez porážky.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Ani jsem nevěděl, že jsme Varnsdorf neporazili doma téměř pět let. Potřebovali jsme vyhrát jako sůl, výkony špatné nebyly, ale chyběly nám body. Jsem rád, že i José Lorenzo Gonzalez prokázal svoji kvalitu, měl světlé záblesky již na Spartě, ne náhodou prošel velkými kluby. Celkově první poločas se mi líbil, prvních dvacet pět minut vypadalo tak, jak jsme chtěli. Bohužel druhá půle i přes upozornění hráčů nabídla spoustu zbytečných ztrát, které Varnsdorf dostávaly do hry a my se nemohli dostat dopředu. Bylo vidět, že soupeř má sebevědomí, nás naopak svazovala trochu nervozita, neboť jsme dlouho nevyhráli. Jsme rádi za tři body z těžkého ubojovaného utkání a rád bych pochválil i hráče, kteří do hry vstoupili později a pomohli týmu.“

Pavel Drsek (FK Varnsdorf): „Přijeli jsme do Ústí nad Labem jako na pouť. Mysleli jsme si, že se Arma porazí sama. Obdrželi jsme zajímavý gól, který nechci před zhlédnutím videa komentovat. Naše hra byla pomalá, tragická. Dopředu sice nějaké situace byly, ale do defenzivy to byla první poločas katastrofa. Druhou půli byl výkon daleko lepší, štěstí se k nám ale nepřiklonilo, protože fotbalový bůh je spravedlivý. Šance jsme nedokázali zužitkovat a dopadlo to tak, jak to z našeho pohledu dopadlo. Byl jsem hodně naštvaný jako po prvním kole v Jihlavě, kde výkon byl rovněž otřesný. Přerušení série neporazitelnosti mě mrzí, člověk chtěl šňůru udržet. Pokusíme se příští týden nastartovat novou, když máme doma Třinec.“