18.09.2021 | Petr Dejnožka | Zápas

Líšeň vyhrála potřetí v řadě, v Chrudimi skórovala na koncích poločasů

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Fotbalisté Líšně zvítězili v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:0 na hřišti trápící se Chrudimi. Skóre utkání otevřel krátce před přestávkou Jan Silný a pojistku přidal dvě minuty před koncem řádné hrací doby Jaroslav Málek. Brněnský celek bodoval naplno už potřetí v řadě a je čtvrtý. To Východočeši získali z posledních pěti kol jediný bod a po třetí porážce za sebou jsou v tabulce nadále předposlední.
bez branek
45' Silný
88' Málek
32' Drahoš
70' Hašek
20' Ševčík
71' Rolinek
Sestavy
Mikulec – D. Hašek, Drahoš, Tkadlec, Sokol (75. D. Breda) – V. Řezníček, Kesner, Průcha, Jan Řezníček (81. Šplíchal), Juliš (61. Rybička) – Šípek (75. Látal).
Na lavičce: Zíma, Fišl, Dostálek
Trenér: Jaroslav Veselý
Veselý – Otrísal (67. Bednář), Jeřábek, O. Ševčík, Matocha (88. Ulbrich) – Kučera, Rolinek (88. Burda) – Pašek, Lutonský, Málek – Silný (77. Zikl).
Na lavičce: Marek, Chwaszcz
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Švagr – Melichar, Pfeifer • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 550

Komentář

Úvodní minuty střetnutí sice přinesly převahu Chrudimi, první vážnější příležitost se ale zrodila na druhé straně. Po zaváhání Drahoše a jeho nepřesné přihrávce se z ničeho nic ve velké šanci zjevil Jan Silný, který přízemní střelou orazítkoval pravou tyč chrudimské branky! Domácí měli prakticky celý první poločas herní převahu, jenže finální fáze jim, jako ve většině zápasů letošní sezony, nevycházela podle představ.

Naopak na druhé straně udeřilo z první vážnější příležitosti. Rohový kop v poslední minutě prvního poločasu obrana Chrudimi ještě přežila, na opakovaný centr si ale naskočil nejlepší střelec Líšně Jan Silný, který milimetrovou hlavičkou o břevno poslal hosty do poločasového vedení 1:0.

Ani po přestávce se mnohé nezměnilo. Chrudim byla opticky mnohem častěji u balonu, souvislou kombinací se snažila překonat pečlivě bránicí obranný val Líšně, ale vždy ztroskotala na hranici pokutového území či na dobře pracující stoperské dvojici soupeře. Největší šanci na vyrovnání měl tak Petr Průcha, který napřáhl zpoza velkého vápna a prudkou ranou k tyči donutil Veselého k famóznímu zákroku!

Otevřená obrana Chrudimi následně nezvládla útočný výpad hostujícího týmu, po dobré práci Rolinka neměl Jaroslav Málek dvě minuty před koncem před prázdnou brankou složitou práci – 0:2! 

Líšeň vyhrála potřetí v řadě a v tabulce F:NL je již čtvrtá. Chrudim zůstává po třetí porážce za sebou na patnácté pozici.