18.09.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

V duelu Opavy s Táborskem gól nepadl

Foto: Petr Widenka / sfc.cz
Opava – Fotbalisté Opavy a Táborska nenavázali na předchozí vítězství a ve vzájemném měření sil v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si rozdělili po bodu. Více než tisícovka fanoušků v Opavě se gólu nedočkala. Více šancí si přitom vytvořili hosté z jihu Čech, ale příležitosti Plachého a Tijaniho gólem neskončily. Táborsko se v neúplné tabulce nachází na sedmém místě, Opava je jedenáctá.
bez branek
bez branek
38' Rychlý
58' Didiba
76' West (trenér)
8' Tijani
28' Drozd
35' Kopečný
37' Boula
Sestavy
Digaňa – Celba, Helebrand, Hnaníček, Janoščín – Rychlý, Didiba – Pikul (46. Šigut), Holík (86. Rataj), Helešic (67. Kadlec) – Pisačič (57. Kramář).
Na lavičce: Lasák, Darmovzal, Gorčica
Trenér: Roman West
Pecháček – Icha, Rydval, Navrátil, Tusjak – Kopečný, Drozd, Boula, Rafa (83. Havrda) – Plachý (90+2. Vozihnoj) – Tijani.
Na lavičce: Zadražil, De Almeida, Kotrč, Lazarčik, Šplíchal
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Ginzel – Kubr, Volf • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1107

Komentář

Do zápasu přitom vstoupila aktivněji Opava. V 6. minutě zaznamenal první střelu na bránu Bartosz Pikul, ale Pecháček skryl míč v rukavicích. Mnohem větší šanci vypracoval pro domácí Holík, který s balonem prokličkoval do vápna a přihrál Lukovi Pisačičovi. Ten se s míčem pěkně obtočil, zblízka však zakončil kousek nad táborskou branku.

Jihočeši se poté osmělili. Kopečného centr byl přetažený o dost a gólman Digaňa měl jednoduchou práci. Po dalším centru z pravé strany mu už ale zatrnulo. Po míči se natahoval Petr Plachý a chybělo mu jen pár centimetrů. Velká šance do konce poločasu už nepřišla, jen Navrátil hlavičkoval po centru z obtížné pozice mimo branku.

Po přestávce mělo blíže ke gólu Táborsko. Muhamed Tijani dostal skvělou přihrávku za obranu a řítil se sám na Digaňu, kterého obstřelil, ale míč zamířil o pár centimetrů vedle opavské brány. Další tutovku si vypracoval znovu Petr Plachý, který z dálky ostře vypálil, ale domácí zachránil brankář Digaňa.

Zápas dvou celků ze středu tabulky tak gól nenabídl. Táborsko má na kontě třináct bodů a posunulo se na pěkné sedmé místo, Opava zůstává s devíti body až jedenáctá.