25.09.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Příbram dál čeká na výhru doma, s nováčkem z Vyškova padla 1:4

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Příbrami se v 9. kole a celkově v pátém utkání na domácí půdě nedočkali zisku tří bodů. Pro Středočechy se přitom zápas proti Vyškovu lépe vyvíjel, když se po dvaceti minutách hry trefil Dedič. Do poločasu však dokázal srovnat Fofana a Moravané udeřili ve druhém dějství znovu, a tentokrát hned třikrát. Postupně se prosadili Jambor, znovu Fofana a v nastaveném čase také Vintr, kteří rozhodli o výhře Vyškova v poměru 4:1.
22' Dedič
37' Fofana
54' Jambor
58' Fofana
90' Vintr
63' Halinský
65' Zorvan
77' Procházka
78' Dedič
20' Krška
24' Slaměna
58' Fofana
77' Vintr
77' Neděla (vedoucí týmu)
Sestavy
Šiman – Halinský, Vilotić, Pilík, Vávra (46. Langhamer), Petrák (74. Antwi), Cmiljanović (60. Voltr), Mezera, Procházka, Zorvan, Dedič.
Na lavičce: Smrkovský, Kvída, Švestka, Vlček
Trenér: Jozef Valachovič
Šustr – Fofana, Štěpánek, Ilko, Slaměna (86. Lahodný) – Klesa (65. Cabadaj), Kanakimana (86. Macej), David Jambor, Srubek, Němeček – Krška (72. M. Vintr).
Na lavičce: Spurný, Jambor
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Hanousek – Pochylý, Melichar • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 560

Komentář

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a na první šanci se dlouho čekalo. Příbram mohla jít do vedení po Pilíkově centru z přímého kopu, Mezera však zakončil kousek nad břevno. Ve 22. minutě už Středočeši skóre otevřeli. Po pěkné kombinaci Zorvana s Vilotičem mohl do poloprázdné branky zakončovat René Dedič.

Vzápětí se do další šance dostal Daniel Procházka, který se šikovně obtočil ve vápně, ale ke střele se nakonec neprotlačil. Světlé chvíle Vyškova, který hrál spíše pasivně, teprve měly přijít. Ve 37. minutě propálil Šimana v příbramské brance Ahmed Fofana, který si vyměnil míč s Jamborem, a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

A ve druhé půli hosté rozjeli brankostroj. V hlavní roli znovu Jambor s Fofanou. V 54. minutě nejprve David Jambor otočil skóre a už o čtyři minuty později přidal svou druhou trefu Ahmed Fofana, jenž si naskočil na povedený centr a překonal Šimana.

Příbram se ještě snažila na nepříznivý stav zareagovat. Optickou převahu a držení míče ale v gól nepřetavila. Do šance se sice dostal René Dedič, ale Šustra nepřekonal. Střídající Antwi zase v dobré pozici netrefil míč ideálně a nezamířil mezi tři tyče.

Domácím zápas zhořkl ještě více v nastavení, Marek Vintr přidal čtvrtý gól Vyškova, který tak odjel ze středu Čech nadmíru spokojen. Příbram se po další ztrátě krčí na 14. místě tabulky, naopak nováček poskočil na desátou pozici.