26.09.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Vlašimská lekce z efektivity, Středočeši zdolali Spartu 3:2

Foto: sparta.cz
Praha - Nedělní dopoledne patřilo na pražském Strahově souboji druhé Sparty proti šesté Vlašimi. V utkání 9. kola byli domácí opticky lepším týmem, přesto v první půli dostali lekci z efektivity, když Středočeši proměnili všechny tři šance. Sparta už ve druhé půli pouze korigovala výsledek dvěma góly Matyáše Kozáka, který pouze zmírnil porážku 2:3.
62' Kozák
90' Kozák
21' Blecha
27' Alijagić
31' Alijagić
17' Suchomel
30' Dudl
45' Sejk
67' Ambler
90' Jonáš
6' Křišťan
34' Alijagić
60' Červenka
Sestavy
Kotek – Suchomel, Piško, Vitík, Dudl (46. Gabriel) – Ambler (68. Šilhart), Pudhorocký, Jonáš, Ryneš – Sejk, Schánělec (46. Kozák).
Na lavičce: Benada, Gelašvili, Šimáček, Vácha
Trenér: Michal Horňák
Řehák – Alijagić, Křišťan, Svoboda, Červenka, Višinský, Breda, Broukal, Hošek, Rigo, Blecha.
Na lavičce: Vágner, Jíra, Podrazký, Sogbo
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Černý – Mikeska, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 593

Komentář

Sparta už v úvodu zápasu naznačila, kdo bude diktovat tempo hry. Josef Řehák musel ve čtvrté minutě likvidovat střelu Martina Amblera, načež o jedenáct minut později pohlídal svou pravou tyčku po Rynešově technickém pokusu. Ačkoliv sparťané měli optickou převahu, udeřili překvapivě hosté.

Povedený brejk táhl z levé strany Denis Alijagič, načež ho posunul na Tomáše Riga, který připravil šanci pro Filipa Brejchu a ten otevřel skóre! O šest minut později se sparťané chytali za hlavu podruhé, když nedůraz domácí defenzivy potrestal střelou z vápna Denis Alijagič, čímž zajistil svému týmu dvoubrankové vedení.

Sparta byla i nadále aktivnější, jenže její ofenzivní kombinace byla místy až profesorská. Vlašim naopak trestala, co mohla. Uběhly totiž další čtyři minuty, když na vápně zůstal nehlídaný Denis Alijagič, který navýšil vedení Středočechů.

Škola z efektivity sparťany vytrestala, zatímco hostům dodala do druhé půle potřebný klid. Sparta diktovala tempo, jenže její gólovou radost zhatil ofsajd. Až po hodině hry prolomil střelecké trápení střídající Matyáš Kozák, který pěknou trefou do horní části branky vrátil své mužstvo do hry.

Dvanáct minut před koncem měl stejný hráč obrovskou šanci, ale po centru na malé vápno jen přestřelil. Atraktivní souboj nakonec nabídl pátý gól, když pěkný nadýchaný pas Václava Sejka našel hlavičku Matyáše Kozáka, leč to bylo ze strany Sparty všechno. Vlašim si tak ze Strahova odvezla překvapivé a cenné vítězství 3:2.