17.10.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Béčko Sparty deklasovalo Třinec 4:0

Foto: sparta.cz
Praha - V utkání 11. kola FORTUNA:LIGY byli sparťané proti Třinci jednoznačným favoritem, což dokázali gólově potvrdit a zvítězili jednoznačně 4:0. Vydařený výkon korunovali třemi góly ve druhé půli, ale své šance měli i Třinečtí, kteří trefili břevno a několikrát je vychytal skvělý Milan Heča.
30' Gabriel
55' Schánělec
69' Vitík
71' Dudl
bez branek
45' Sejk
58' Suchomel
45' Bolf
45' Ba
Sestavy
Heča – Suchomel, Piško (77. Vácha), Dudl, Pudhorocký (64. Holoubek), Jonáš (77. Gelašvili), Sejk, Ryneš (36. Šilhart), Schánělec (77. Večerka), Vitík, A. Gabriel.
Na lavičce: Tůma, Dao
Trenér: Michal Horňák
Adamuška – Juřena, Petráň (76. Buneš), Foltyn, Bolf, Kania (70. Puchel), Habusta (76. Weber), Šteinhübel, Omasta, Ntoya (76. Javůrek), T. Ba.
Na lavičce: Hasalík
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Orel - Slavíček, Macháč • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 347

Komentář

Třinec vstoupil do zápasu na hřišti favorita odvážně, přesto se první velké šance dočkali domácí. Schánělcova střela z rohu malého vápna rozvlnila jen boční síť, zatímco Václav Sejk trefil z penaltového puntíku jen obránce. Domácí pokračovali v aktivitě, kontrolovali hru a po půl hodině jim vyšel rohový kop, po němž pálil zpoza vápna Adam Gabriel a za pomoci lehké teče třineckého obránce poslal sparťany do vedení.

Na druhé straně mohl bleskově odpovědět Michal Petráň, jehož nebezpečnou hlavičku vytáhl Milan Heča na brankové čáře! Sparta si tak do druhé půle odnesla těsný náskok, který po přestávce navýšil Tomáš Schánělec, když zužitkoval zpětnou přihrávku po krásném průniku Adama Gabriela. 

Aktivní Třinec pokračoval ve snaze zdramatizovat utkání, a přestože mu často chyběla kvalita i přesnost, hlavička Tiadianeho Ba mířila jen těsně vedle. O pár minut později však Václav Sejk umístl přímý kop do levé tyče, načež Martin Vitík dorazil míč do sítě. 

Neutekly ani dvě minuty, kdy třinecká obrana propadla a sparťané předvedli skvělou akci. Václav Sejk zatáhl míč po pravé straně, našel na vápně Tomáše Schánělce, jenž pěknou patičkou prodloužil míč na Václava Dudla a ten se nemýlil. V závěru zápasu Adam Gabriel v gólové šanci těsně minul levou tyč, načež měl šance i Třinec.

Z centrovaného míče nejprve trefil břevno, načež Juřenovu hlavičku skvěle pokryl Milan Heča a v nastavneí dokázal sparťanský brankář zachránit špatnou přihrávku svého spoluhráče, který namazal soupeři, ale zkušený brankář dokázal na velkém vápně zasáhnout. Sparta tak potvrdila roli favorita a po výhře 4:0 odsunula Třinec na poslední místo.