23.10.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Ústí těsně porazilo Duklu a má druhou výhru v řadě

Foto: fkdukla.cz
Praha – Domácí trápení pražské Dukly neskončilo ani v utkání proti Ústí nad Labem. Severočeši gólem Jakuba Emmera v nezáživné první půli odskočili, a přestože Dukla ve druhé části přidala a trefila tyč i břevno, nakonec vinou své nemohoucnosti prohrála i třetí domácí zápas v řadě. Ústí nad Labem naopak slaví nečekanou výhru 1:0, která ho vrací do klidného středu tabulky.
bez branek
31' Emmer
39' Buchvaldek
84' Piroch
39' Písačka
42' Gonzalez
67' Brak
77' Ogiomade
90' Angelozzi
90' Jindráček (trenér)
Sestavy
Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Souček – Peterka, Kozma (82. Šebrle) – Buchvaldek, Kozel (75. Adebayo Adediran), Cienciala (63. Hrubeš) – Pázler (46. Fábry).
Na lavičce: Šťovíček, Konan, Ruml
Trenér: Bohuslav Pilný
Plachý – Hudec, Brak, Adam (76. Mechmache), Miskovič – Písačka, Prošek, Ogiomade, Gonzalez (69. Bílek), Emmer (90+2. Angelozzi) – Čičovský (69. Cantin).
Na lavičce: Němec, Černý, Uličný
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Radina – Kotalík, Matoušek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 475

Komentář

Kdo přišel na začátek zápasu později, nemusel litovat. Kdo naopak přišel včas, možná si to vyčítal, protože dění na hřišti oko diváka příliš nepotěšilo. Plno nepřesností a faulů na obou stranách kouskovalo hru. Výjimkou byla ojedinělá akce Ústí po půl hodině hry, kdy se po brejku prosadil z hranice vápna Jakub Emmer.

Aktivní Dukla naopak doplácela na nepřesnosti, a přestože měla řadu rohů, tak v podstatě nezahrozila. O chlup lepší druhou půli okořenili téměř po hodině hry šance na obou stranách. Filip Rada na brankové čáře skvěle vykopl pěknou střelu Adama Čičovského, zatímco Marek Fábry z brejku usměrnil hlavičku do pravé tyče.

Domácí fotbalisté se nadále snažili kombinovat, jenže je stále trápila nepřesná kombinace, která jinak bezzubému Ústí ulehčovala defenzivu. Pražané sahali alespoň po vyrovnání, jenže dělovka střídajícího Jiřího Hrubeše z hranice vápna orazítkovala jen břevno! Zbytek zápasu už výraznější šance nenabídl, Severočeši si pohlídali nečekanou výhru, zatímco Dukla doma prohrála třetí utkání v řadě a zůstává mimo nejlepší trojici.