22.10.2021 | Petr Komárek | Zápas

Zákrok na čáře, pak spálené šance. Rezerva Sparty remizovala v Jihlavě

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté B-týmu Sparty Praha remizovali v předehrávce dvanáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Jihlavou 0:0. Vysočina mohla udeřit hned zkraje zápasu, balon mířící do sítě ale v posledním možném okamžiku odvrátil hostující obránce Piško. Letenští poté sami odmítli jít do vedení. Po přestávce nechali několikrát vyniknout brankáře Vejmolu, střelu Ryneše zase zastavila tyč. Sparta bodovala podruhé v řadě. Na vedoucí Zbrojovku Brno ztrácí čtyři body, Jihomoravané ovšem mají utkání k dobru. Horáci neprohráli druhý domácí duel za sebou. Na začátku října si nicméně vedli lépe, když před vlastním publikem porazili Táborsko.
bez branek
bez branek
50' Arroyo
82' Ritter
30' Dudl
45' Gelašvili
Sestavy
Vejmola – Peřina (79. Ritter), Vlček, Pojezný, Štefánek – Křivánek (84. Franěk), Tureček, Lacko, Selnar (63. Shudeiwa) – Arroyo (79. Fila), Vedral (84. Tall)
Na lavičce: Jágrik, Chocholatý
Trenér: Jan Kameník
Kotek – Gelašvili, Piško, Vitík (46. Šilhart) – Gabriel, Jonáš, Pudhorocký (89. Večerka), Ryneš, Dudl – Drchal, Schánělec (76. Turyna)
Na lavičce: Tůma, Holoubek, Šimáček, Vácha
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Franěk – Hrabovský, Novák • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 653

Komentář

O první nebezpečnější pokus se postarali hosté, Ryneš Vejmolovu branku těsně minul. Jihlava málem otevřela skóre v osmé minutě. Selnar našel centrem od rohového praporku na zadní tyči Křivánka, jehož hlavičku vykopl z brankové čáry sparťanský stoper Piško. Balon nasměroval do břevna, od nějž se odrazil přímo do klína gólmana Kotka.

Zahrozit se snažili také Arroyo s Vedralem, druhý jmenovaný však z hranice šestnáctky zakončoval nepřesně. Střele Ryneše, který pronikl dovnitř pokutového území, pak v poslední chvíli zabránil jeden z domácích zadáků.

Krátce po přestávce se ve velké šanci ocitl Drchal. Vejmolu však po zemi nepřekonal, brankář Vysočiny pohotově zasáhl nohou. Zanedlouho zpoza vápna vypálil levačkou agilní Ryneš a křížnou ranou orazítkoval pravou tyč.

Po rohovém kopu zkrotil halfvolej Dudla Vejmola. Mnohem náročnější situaci musel domácí gólman řešit při další standardce Sparty. To se stihl přesunout proti hlavičkujícímu Schánělcovi a míč robinsonádou vytěsnil nad branku.