24.10.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko srazilo Prostějov jediným gólem a už je šesté

Foto: fctaborsko.cz
Táborsko - O osudu posledního utkání 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozhodla jediná branka. Táborsko na domácí půdě dokázalo udolat Prostějov výsledkem 1:0, o čemž rozhodla situace z třiadvacáté minuty, kdy hostujícího brankáře prostřelil Jiří Boula. Táborsko se po výhře 1:0 posunulo v tabulce na šesté místo právě před sedmý tým z Prostějova.
23' Boula
bez branek
69' Kopečný
90' Boula
22' Kopřiva
28' Schuster
90' Schaffartzik
90' Schaffartzik
Sestavy
Zadražil – Rydval, Navrátil, Tusjak, Holiš – Boula, Icha (89. Havrda), Kopečný, Tijani (73. Plachý) – Čapek (73. Vozihnoj), Provazník (65. Rafa).
Na lavičce: Pecháček, De Almeida, Lazarčik
Trenér: Miroslav Brožek
Mucha – Stříž (62. Vichta), Schuster, Schaffartzik, Zapletal – Jiráček, Koudelka, Kopřiva (81. Bialek), Urbanec, Žák – Vlachovský (46. Kušej).
Na lavičce: Bárta, Sečkář, Hausknecht, Bartolomeu
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Krejsa – Arnošt, Machač • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 530

Komentář

Hned první desetiminutovka nabídla dvě velké šance. Nejprve Tijani dostal v 5. minutě skvěle načasovaný pas za obranu, jenže sám proti Muchovi neuspěl. Zvolil ne zrovna prudkou střelu při zemi, kterou dokázal prostějovský brankář srazit nohou mimo nebezpečí.  Za pět minut si vybralo Táborsko velkou porci štěstí. Vlachovského přízemní centr zprava srazil vracející se Icha směrem na branku a trefil gólmana Zadražila do nohou, domácí tak nebyli daleko od vlastního gólu.

Poprvé a naposledy se skóre měnilo v 23. minutě. Po Ichově centru a dalším přiťuknutí hlavou hlavičkoval Jiří Boula mimo Muchův dosah. Domácí projevili velkou radost a už za dvě minuty mohli vedení navýšit. Mucha vyrazil Tijaniho střelu se štěsím nohou a Čapkovu nebezpečnou dorážku vytáhl na roh. Další gólovky už první poločas nenabídl a Táborsko si odneslo do kabiny vedení 1:0.

Druhý poločas začali aktivně hosté. Zapletal zatáhl v 51. minutě míč zleva a na středu našel Žáka. Jeho pohotová střela ke štěstí domácích skončila jen vedle tyče. Kdyby Žák mířil lépe, zřejmě by Zadražil nemohl zasáhnout. O čtvrt hodiny později už ukázal Zadražil své kvality, když skvělým zákrokem vytáhl hlavičku Filipa Žáka z několika metrů. V této chvíli byli Prostějovští vyrovnání vůbec nejblíže.

V závěru si hosté vytvořili nadějný tlak a stále mohli myslet na vyrovnání. V 89. minutě se dostal k hlavičce osamocený Žák, jeho projektil však skončil jen nad brankou. V tříminutovém nastavení dostal Schaffartzik dvě žluté karty za sebou a tým na poslední sekundy oslabil. Skóre už se ale nezměnilo a Táborsko porazilo Prostějov 1:0.