24.11.2021 | Filip Lefenda | Zápas

Opava uspěla ve Varnsdorfu a má čtvrtou výhru v řadě

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Varnsdorf – Fotbalisté Opavy zvítězili v dohrávce 13. kola na hřišti Varnsdorfu 3:0 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. O výhře Slezanů před televizními kamerami rozhodl Samuel Šigut, který se poprvé trefil v 11. minutě a posléze i v 65. Další gól Slezského vstřelil v 62. minutě Lukáš Holík. Opava se díky této výhře posunula na páté místo v tabulce, Varnsdorf je osmý.
bez branek
11' Šigut
62' Holík
65' Šigut
61' Zbrožek
45' Helebrand
45' Didiba
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Zbrožek, Kouřil, Heppner – Bláha, Žák (72. Kubista) – Pajkrt (46. Ondráček), Lauko (62. Kocourek), Dordić (72. Rudnytskyy) – Velich (46. Šimon).
Na lavičce: Vaňák, Hušek
Trenér: Pavel Drsek
Digaňa – Celba (75. Putyera), Helebrand, Janoščín, Kadlec – Macháček, Didiba (65. Gorčica) – Šigut (65. Helešic), Holík (75. Rataj), Pikul – Kramář (81. Šcudla).
Na lavičce: Lasák
Rozhodčí: Černý – Hurych, Machač • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 205

Komentář

Do odloženého utkání dvou tabulkových sousedů vstoupila lépe Opava. V 5. minutě ještě mířil Kadlec levačkou zpoza vápna zhruba metr vedle pravé tyče, o šest minut později už se ale Slezané radovali. Na pravé straně nabral rychlost Samuel Šigut a jeho střílený centr zapadl z úhlu přesně pod břevno. Brankář Richter se po míči natahoval marně. Po čtvrthodině hry mohl zvyšovat ze skrumáže Kramář, míč ale ani nadvakrát přes obětavě padající protihráče neprocedil.

Největší šanci Varnsdorfu spálil ve 32. minutě Žák. Digaňa neudržel v rukavicích střelu vyslanou zpoza vápna a pro míč si doběhl právě nikým nehlídaný záložník Varnsdorfu, jenž však s brankářovým přispěním dorážel trestuhodně vedle levé tyče. O pět minut později musel tygřím skokem vyrážet na protějším konci Richter projektil Macháčka, aby se po chvíli vrhl včas pod nohy i dotírajícímu Holíkovi. Poslední šanci první půle obstaral ex-opavský Dordić. Jeho přízemní dělovka z pravé strany lízla boční síť.

Krátce po změně stran zahrával Varnsdorf rohový kop. Žák už si rovnal míč na střelu, po kontaktu s protihráčem ale skončil na trávníku. Sudí Černý penaltu neodpískal. A tak se měnilo skóre na druhé straně. Lauko neuhlídal na pravé straně vápna Lukáše Holíka, jenž přes něj střílel z otočky po zemi přesně k pravé tyči. Jen o tři minuty později pak opavský kapitán pro změnu posunul míč do běhu na Samuela Šiguta, jenž si ho na levé straně dloubl před Marka Richtra a následně zahrál na housle i jmenovci Adamovi.

Hra se po dvou slepených gólech hodně zklidnila. Opava, která je spolu s brněnským duem Zbrojovka – Líšeň nejlépe bránícím týmem soutěže, pohodlně držela náskok. Severočeši se směrem dopředu snažili, jejich kombinace ale byly často nepřesné. Deset minut před koncem propadl po rohu míč ke Kubistovi, tomu se ale na poslední chvíli vrhl pod nohy Janoščín.

Více už se toho v Kotlině nestalo. Opava tak potvrdila výbornou aktuální formu a polepšila si po čtvrté výhře v řadě na páté místo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, odkud může na jaře atakovat barážové pozice. Ještě předtím ale čeká Slezany poslední letošní vystoupení, když se v sobotu doma utkají s vedoucí Zbrojovkou Brno. Osmý Varnsdorf se o den později představí na Žižkově.