30.10.2021 | Tomáš Reiner | Zápas

Třinec zaskočil Příbram a odvezl si letos první venkovní body

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Třinec zavítal ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY do Příbrami, kde chtěl ukončit sérii pěti venkovních porážek a získat první venkovní body, což se mu nakonec podařilo. Domácí neproměnili několik slibných šancí a Třinec vyhrál zásluhou skvěle chytajícího brankáře Jiřího Adamušky a střelce jediného gólu zápasu Michala Petráně 1:0.
bez branek
16' Petráň
36' Hájek
58' Halinský
90' Pilík
33' Kania
60' Juřena
90' Adamuška
Sestavy
Šiman – Procházka (84. Kvída), Halinský (68. Vlček), Kingue, Vilotić – Pilík, Čermák (77. Petrák), Hájek, Obdržal (46. Voltr), Langhamer (46. Antwi) – Dedič
Na lavičce: Smrkovský, Mezera
Trenér: Jozef Valachovič
Adamuška – Foltyn (52. Javůrek), Ba, Bedecs, Hýbl (54. Puchel) – Omasta, Habusta, Šteinhübel, Kania – Petráň (86. Ntoya), Juřena
Na lavičce: Hasalík, Buneš, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Krejsa – Dresler, Matoušek • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 625

Komentář

Třinečtí fotbalisté vstoupili do zápasu dobře, a přestože skvělá teč Martina Foltyna po standardní situaci těsně před brankářem gól nepřinesla, krátce na to se prosadil šťastnou přízemní střelou z úhlu Michal Petráň. Brankář Jakub Šiman měl míč na ruce, zabránit gólu ovšem nedokázal.

Inkasovaný gól Příbram nakopl a začala se tlačit směrem kupředu, druhý gól v zápase ale mohl jako první vstřelit Třinec, když po nádherném centru z pravé strany hlavičkoval do břevna Václav Juřena. Domácí přežili a hned vzápětí mohli vyrovnat, střela Marcela Čermáka ale byla zablokována. 

Příbramský tlak vrcholil krátce před přestávkou, kdy přišly dvě nebezpečné hlavičky po centru rohového kopu a vzápětí ze hry, jenže první byla u tyče odvrácena jedním z hráčů Třince, zatímco druhou v podání Stevea Kingueho zneškodnil dosavadní hrdina zápasu Jiří Adamuška.   

Do druhého poločasu přišel oživit hru Příbrami rychlonohý Emmanuel Antwi a společně s ním Radek Voltr. Hodně vidět byl ovšem pouze první jmenovaný hráč, když pět minut po přestávce z blízkosti napálil Jiřího Adamušku a po centru z pravé strany hlavičkoval vedle pravého horního rohu brány. 

Šancím Emmanuela Antwiho předcházelo podklouznutí By a obrovský závar v pokutovém území Třince. Hosté ale odolali, stejně jako o deset minut později, když po hodině hry zakončoval u levé tyče v pádu těsně mimo. Emmanuelovi Antwimu jakoby nebylo přáno, stejně jako celému týmu. 

V 68. minutě bylo vyrovnání znovu na spadnutí, když se René Dedič mohl stát nejlepším střelcem Příbrami v letošní sezóně, čtvrtý gól ale nepřidal, protože Jiří Adamuška jeho střelu ze středu pokutového území skvěle vyrazil, zatímco Steve Kingue hlavičkoval po rohu těsně nad. 

Příbram měla po přestávce obrovské množství šancí a druhý poločas se prakticky nesl v duchu velké „one man show“, protože Emmanuel Antwi patnáct minut před koncem zápasu orazítkoval nádhernou střelou zpoza šestnáctky břevno. Třinec měl v závěru opravdu štěstí a jednobrankový náskok uhájil.