30.10.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Líšeň natahuje sérii bez porážky, oslabený Prostějov zachránil bod až v závěru

Foto: sklisen.com
Prostějov – Líšeň před 13. kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY držela šňůru šesti zápasů bez prohry, což torpédovalo Brňany do elitní trojky soutěže. Neporazitelnost svěřenců trenéra Kalvody pokračuje i po duelu s Prostějovem. V 65. minutě sice skóroval kanonýr Jan Silný, v závěru ovšem i v početní nevýhodě Hanáci vyrovnali zásluhou Jakuba Kopřivy.
90' Kopřiva
65' Silný
27' Žák
29' Machynek
68' Omale
77' Ševčík
Sestavy
Mucha – Machynek, Bialek, Schuster, Zapletal, Bartolomeu, Jiráček, Omale, Urbanec, Koudelka, Žák
Na lavičce: Bárta, Smékal, Vichta
Trenér: Daniel Šmejkal
Veselý – Silný (83. Zikl), Bednář (70. Ulbrich), Jeřábek, Kučera, Matocha, Málek, Ševčík, Pašek, Rolinek (88. Otrísal), Lutonský
Na lavičce: Marek, Vítek, Burda, Chwaszcz
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Raplík – Vyhnanovský, Volf • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 560

Komentář

Na první šance se dlouho čekalo. Aktivnější byl v úvodu Prostějov, zejména Urbanec o sobě dával vědět. Už v první minutě střílel, ale míč mu sjel z kopačky. O chvíli později vyslal před branku dva nebezpečné centr, ovšem hostující defenziva si poradila. Líšeň zahrozila ve 22. minutě, gólman Mucha ale vyrazil míč mířící pod břevno a s dorážkou mu pomohli spoluhráči.

Ve 29. minutě nastal důležitý moment zápasu. Lubomír Machynek ostře sestřelil Lutonského a sudí mu udělil přímou červenou kartu. Hanáci tak dohrávali celou hodinu o deseti. Do konce poločasu už však žádná příležitost k vidění nebyla. 

Na hřišti to příliš nevypadalo na velkou převahu Líšně, která hrála přesilovku. Naopak v 52. minutě mohl otevřít skóre Bialek, jenž si naskočil na centr z rohového kopu, jeho zakončení však tečovali hosté mimo tři tyče. 

Líšeň z mála vytěžila maximum, první tutovku Brňané využili. Jan Silný dostal příliš prostoru na hranici šestnáctky. Navedl si míč na střed hřiště a po zemi vypálil přesně k tyči mimo dosah natahujícího se Muchy. 

Zdálo se, že si hosté v přesilovce těsný náskok pohlídají. Opak však byl pravdou. Prostějov také svou ojedinělou příležitost proměnil. Na začátku 90. minuty se Jakub Kopřiva odhodlal k ráně ze třiceti metrů. A dalekonosná dělovka mu parádně sedla! Brankář Veselý jen zaplachtil vzduchem a smutně lovil míč ze sítě. Oslabení Hanáci tak vydolovali ze zápasu cenný bod. Líšeň sice natáhla sérii zápasů bez porážky na sedm, ale s ohledem na vývoj utkání určitě chtěla víc.