06.11.2021 | Igor Mainka | Zápas

Vlašim rozhodla v Třinci hned v úvodu, výhru trefil Alijagič

Foto: Jiří Paýr
Třinec – Fotbalisté Vlašimi zvítězili v utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejtěsnějším rozdílem 1:0 v Třinci. Jedinou trefu zápasu vsítil už v 6. minutě Denis Alijagič. Středočeši se po výhře posunuli v tabulce na třetí pozici. Třinec klesl po remíze Chrudimi s Ústím na sestupovou patnáctou příčku.
bez branek
6' Alijagić
43' Foltyn
53' Zbončák (trenér)
90' Ba
25' Křišťan
32' Hošek
90' Broukal
Sestavy
Adamuška – T. Ba, Bedecs, Foltyn (73. Bolf) – Omasta, Habusta, Šteinhübel, Kania, Hýbl – Juřena, Petráň.
Na lavičce: Hasalík, Javůrek, Klusák, Buneš, Puchel, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Vágner – P. Breda, Broukal, Prebsl, Hošek (53. Červenka) – Zinhasović, Křišťan (53. Kozel), Višinský (90+2. Janda), Blecha, Rigo (89. Zukal) – Alijagić.
Na lavičce: Řehák, Starý, Jíra
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Cieslar – Mikeska, Pfeifer • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 242

Komentář

Středočeši přicestovali do Slezska s jednoznačným cílem odvézt si nějaký ten bod, nejlépe tři. Pro tuto variantu hrály i vzájemné zápasy z minulých let. Třinec naposledy doma porazil Vlašim v roce 2015.

V sobotu to chtěli Oceláři změnit a už ve 3. minutě byli hodně blízko. Kania pronikl pravou stranou do pokutového území a jeho přízemní střelu fantasticky vyrazil brankář Vágner. Mnohem lépe si vedl talentovaný Denis Alijagič. Po krásné vlašimské kombinaci se ocitl sám před Adamuškou a střelou do horní poloviny brány poslal balón do sítě.

Vlašim vedla a nemuselo zůstat u jediného gólu. Po centru Višinského z levé strany hlavičkoval před Adamuškou Alijagič, ale míč prolétl nejen nad třineckým gólmanem, ale také nad břevnem. Další velké šance už v prvním poločase k vidění nebyly, Třinec se převážně bránil kombinační hře soupeře.

Ve druhé půli se domácí snažili s výsledkem něco udělat, jenže ve 48. minutě je mohl uzemnit Rigo, který se po přihrávce Bredy dostal do střelecké pozice, ale jeho tvrdou ránu z pravé strany Adamuška vyrazil.

Domácí se z gólu radovali v 59. minutě, jenže ne dlouho. Střelu Habusty z pravé části šestnáctky Vágner vyrazil pouze před sebe a dorážející Juřena dokopl míč do brány. Jeho radost vzápětí přerušil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Další šanci měli Třinečtí v 77. minutě. Bolf utekl po pravé straně, předkopnutý míč minul vlašimský obránce a domácí běželi v situaci dva na jednoho na brankáře Vágnera. Petráň svým pohybem s míčem vytáhl vlašimského gólmana trochu z brány, přihrál Bolfovi, ale ten ani nadvakrát nedokázal kopnout míč do brány.

V závěru utkání Slezané tlačili, ale šance měli Středočeši. V 88. minutě Alijagičovu gólovku mířící k levé tyči vyrazil vedle brány gólman Adamuška. Třinecký brankář pak v nastaveném čase vytěsnil z gólové pozice Jandu. Ani tento úspěšný zákrok na bodový zisk nestačil a tým trenéra Zbončáka prohrál už popáté v domácím prostředí a v tabulce se propadl do sestupového pásma.