06.11.2021 | Petr Dejnožka | Zápas

V utkání Chrudimi s Ústím nad Labem branka nepadla

Foto: mfkchrudim.cz
Chrudim – Utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Chrudimí a Ústím nad Labem skončilo bez branek. Střelecky aktivnější byli Východočeši, své šance ale měla i Arma. Nevyužity zůstaly na obou stranách, a tak se body dělily. Chrudim se díky bodu dostala ze sestupového pásma před patnáctý Třinec. Ústí nad Labem je desáté.
bez branek
bez branek
33' Průcha
33' Čáp
71' Tkadlec
15' Emmer
33' Hudec
42' Miskovič
76' Písačka
Sestavy
Mikulec – D. Hašek, Drahoš, Tkadlec, Sokol – Kesner, Průcha – V. Řezníček, Čáp (62. Juliš), D. Breda (77. Surmaj) – Rybička.
Na lavičce: Ordelt, Fišl, Řezníček, Látal, Šplíchal
Trenér: Jaroslav Veselý
J. Plachý – Prošek, Hudec (46. Čičovský), Brak, Písačka – Miskovič, M. Bílek – Alexandr, Emmer (73. Gonzalez), Ogiomade (85. Cantin) – Krobot.
Na lavičce: Němec, Černý, Uličný, Angelozzi
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Zelinka – Bureš, Volf • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 550

Komentář

Chrudimští fotbalisté potřebovali proti ústecké Armě na domácím hřišti nutně bodovat a za vítězstvím si šli od první minuty. Herní převaha chrudimského týmu přinesla první větší příležitost po osmnácti minutách hry, kdy centr Sokola propadl až na Petra Rybičku a ten na přední tyči jen o kousek minul branku Ústí. Stejný hráč o dvě minuty později již hostující branku trefil, brankář Plachý se ale rozchytával k fantastickému výkonu.

Problém pro Chrudim mohl přijít v nastavení, když se po zmatcích v pokutovém území dostal k dorážce Emmer, naštěstí pro domácí barvy ale trefil jen blokujícího protihráče. Po bezbrankovém prvním poločase se v půli druhé obraz hry nijak nezměnil. Chrudim byla aktivnější a nebezpečnější, v obrovské šanci byl například David Breda, jenže jeho stoprocentní šanci z malého vápna znovu reflexivně zlikvidoval brankář Jan Plachý.

Na další příležitosti domácích se nemuselo dlouho čekat. Nebezpečně střílel Roman Čáp, Plachý musel chvíli na to zasahovat i proti dorážkám Kesnera a Průchy. V jedné z největší šancí neuspěl ani Petr Drahoš, který deset minut před koncem hlavičkoval z malého vápna těsně mimo. Pohroma pro Chrudimské mohla přijít v poslední minutě zápasu, střídající Gonzalez po lobu a zásahu Haška na brankové čáře dotlačil balon jen do tyče.

Utkání mezi Chrudimí a Ústím nad Labem branku nepřineslo, skončilo 0:0. Chrudim díky bodu opustila poslední místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, Arma zůstává s osmnácti body desátá.