06.11.2021 | Matouš Vojáček | Zápas

Líšeň natáhla proti Příbrami skvostnou bilanci, dvakrát se trefil Málek

Foto: sklisen.com
Brno – Utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi třetí Líšní a třináctou Příbramí přineslo hned pět branek. Hosté byli častěji v držení míče, ovšem příliš brankových příležitostí si nevypracovali. Líšeň se dostala po půlhodině do vedení, které na začátku druhého poločasu navýšila. Příbram vsítila kontaktní branku a následně vše vrhla do útoku. Toho domácí využili a z protiútoků přidali další dvě branky.
34' Málek
52' Silný
84' Rolinek
88' Málek
67' Voltr
63' Bednář
71' Kučera
84' Rolinek
7' Dedič
40' Kvída
54' Obdržal
Sestavy
Veselý – Pašek, Jeřábek, Ševčík, Lutonský – Kučera – Bednář (90+3. Burda), Málek (90+1. Otrísal), Matocha (83. Zikl), Rolinek (90+1. Ulbrich) – Silný (90+2. Chwaszcz)
Na lavičce: Marek, Vítek
Trenér: Leoš Kalvoda
Šiman – Vilotić, Pilík, Obdržal, Kvída, Procházka, Tregler, Hájek, Antwi, Kingue, Dedič
Na lavičce: Smrkovský, Halinský, Mezera, Petrák
Trenér: Jozef Valachovič
Rozhodčí: Franěk – Šimáček, Pečenka • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 523

Komentář

Příbram byla od začátku utkání častěji na míči, ovšem k ohrožení branky se příliš nedostala. V sedmé minutě se poprvé do akce dostal hlavní rozhodčí Franěk, jenž udělil žlutou kartu René Dedičovi poté, co předvedl na polovině tvrdý zákrok. Slovenský útočník o chvíli později ukázal i něco ze svého fotbalového umu, když vystřelil z hranice šestnáctky po zemi. Střela skákala a Veselý musel rychle na zem, aby pokus zlikvidoval. Na druhé straně se dostal k ohrožení branky Silný, jenž střílel z pravé strany na bližší tyč, ale ani on neotevřel skóre.  A Líšeň měla další dobrý střelecký pokus, který však jen proskákal kolem pravé tyče Šimanovy brány.

Skóre otevřel ve 34. minutě Jaroslav Málek. Líšeňští nedokázali zakončit uvnitř velkého vápna, ovšem balón se dostal právě k Málkovi, který vystřelil zpoza vápna do pravého horního rohu a na nádhernou střelu neměl Šiman nárok. I druhá žlutá karta putovala za hráčem v zeleném dresu. Silný si nabíhal k bráně, míč si zkusil zpracovat patičkou, čímž trefil ruku Kvídy, jenž tak byl potrestán rozhodčím. Situace byla metr před velkým vápnem. Přímý volný kop si vzal na starost Málek, ovšem jeho pokus na stranu brankáře změnu skóre neznamenal. V závěru rozehrávali standardní situaci hosté, což byl takový zkrácený roh. Pilík centroval na malé vápno, kde byl rychle připraven balón vyboxovat brankář Veselý.

Líšeň v úvodu druhého poločasu navýšila své vedení, když se z dálky krásně trefil Jan Silný. Domácí mohli rychle přidat i třetí branku, ale hlavičku Silného z malého vápna vytěsnil brankář nad horní tyč. Na druhé straně se ukázal Daniel Procházka, který se dostal po levé straně do šestnáctky a mířil na zadní tyč, brankář jen vyrazil jeho střelu k Vilotičovi, jenž však nezvládnul zakončit.

Hostům se nakonec povedlo vstřelit branku, když se po pěkné akci trefil Radek Voltr. Příbram se tlačila za vyrovnání a málem to vyšlo, ovšem střelu Dediče zvládnul Veselý vyrazit těsně před tím, než do něj vlétl Voltr, který byl připraven dorážet. Hosté pokračovali v útoku a v obraně tak vznikla okénka na rychlé kontry. Toho využil Martin Rolinek, který těžil z práce Málka a střelou po zemi na zadní tyč rozhodnul utkání. Skóre se však měnilo ještě jednou, když Zikl našel na malém vápně volného Jaroslava Málka, který zvýšil na konečných 4:1.