06.11.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Prostějov udolal trápící se Žižkov, rozhodl Filip Žák

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov – Ve 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítal Prostějov na svém hřišti trápící se Žižkov. Ten se ani ve druhém utkání pod vedením nového kouče Pulpita nedočkal výhry, o osudu zápasu rozhodla jediná branka, o níž se ve 24. minutě postaral domácí útočník Filip Žák. Prostějov zapsal tříbodové vítězství.
24' Žák
bez branek
63' Zapletal
81' Koudelka
75' Zeman
Sestavy
Mucha – Urbanec, Schaffartzik, Schuster, Zapletal – Bartolomeu (78. Vichta), Jiráček, Kopřiva, Kušej (65. Stříž) – Koudelka (86. Bialek) – Žák
Na lavičce: Bárta, Sečkář, Omale, Vlachovský
Švenger – Koželuh (79. Richter), Sakala, Gabriel, Řezáč (36. Nabijev) – Súkenník, Žežulka – Diamé (46. Petrlák), Batioja, Muleme – Zeman
Na lavičce: Myška, Kadlec, Šmalcl, Kytka
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Švagr – Novák, Líkař • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 420

Komentář

Žižkov na hřišti Prostějova potřeboval nutně bodovat a chtěl se odlepit ze dna tabulky. Na Hané začal aktivně, po osmi minutách centroval nebezpečně Diamé a Urbanec si míč málem srazil do vlastní sítě. Na druhé straně hrozil z dálky Kopřiva, jeho pokus ale nenadělal Švengerovi starosti a mířil vedle.

Ve 24. minutě nejprve dostal míč za obranu Bartolomeu, dával jej ještě pod sebe, ale nikoho v bílo-modrém nenašel. Akce však pokračovala. Koudelka skvělým centrem našel na malém vápně úplně volného Filipa Žáka, který nikým nehlídán zblízka otevřel skóre duelu. Tentýž muž se navíc o tři minuty mohl prosadit znovu, tentokrát jej v podobné pozici našel centr Bartolomea, útočník Prostějova však hlavičkoval nad. Ve zbytku půle už domácí kontrolovali jednobrankový náskok a ten si také odnesli do šaten.

Zkraje druhé půle mohl brzy vyrovnat střídající Petrlák, Mucha jeho ránu zastavil povedeným zákrokem na brankové čáře. Žižkov byl o něco aktivnější a hnal se za vyrovnáním. Po hodině hry hlavičkoval šikovně Batioja, ani jemu ale nebylo přáno. Mucha u své tyče opět skvěle zasáhl a držel nadále čisté konto.

Zahrozili také domácí, když střídající Vichta vyslal za obranu Bartolomea, jemuž ale nevyšel krok, a tak pálil nepřesně. Minuty ubíhaly a Viktorii se krátil čas na vyrovnání. V závěru vrhla všechny zbytky sil do útoku, ale obranou Prostějova se do další větší šance prokousat nedokázala.

Prostějov uhájil nejtěsnější vítězství v poměru 1:0 a zapsal cenné tři body, Žižkov naopak zůstává na posledním místě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a nadále má záchranářské starosti.