20.11.2021 | Jakub Kopřiva | Zápas

Premiéra Zápotočného přinesla Příbrami proti Jihlavě bod

Foto: fkpribram.cz
Příbram – O důležité body se hrálo Na Litavce, kam přijela Vysočina Jihlava. Domácí Příbram pod vedením nového trenéra Tomáše Zápotočného šla po sérii tří zápasů bez výhry do utkání s jasným cílem, a to získat všechny tři body. Středočechům vyšel skvěle začátek utkání, když se brzy dostali do vedení, ovšem Vysočina ještě do poločasu zareagovala a vyrovnala. Ve druhém dějství se diváci branky nedočkali a týmy si body rozdělily.
11' Antwi
27' Vlček
26' Vilotič
49' Čermák
67' Januška
85' Tregler
85' Lacko
Sestavy
Šiman – Halinský (90. Petrák), Sus, Vilotić, Pilík (75. Hájek), Langhamer (65. Vávra), Kvída, Tregler, Antwi (65. Januška), Kingue (46. Čermák), Dedič
Na lavičce: Kočí, Kolář
Vejmola – Christodoulou, Pojezný, Vlček, Svoboda – Ritter, Lacko, Tureček, Selnar (78. Křivánek) – Fila, Vedral (70. Zoubele)
Na lavičce: Jágrik, Chocholatý, Franěk, Křehlík, Araujo-Wilson
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Ulrich – Pfeifer, Černoevič • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 672

Komentář

Začátek utkání patřil jednoznačně hostům, kteří lépe kombinovali a měli více ze hry. Směrem dopředu byli v úvodních minutách aktivnější, ale nic z toho nevytěžili. Naopak domácí zničehonic udeřili. Sus poslal míč do vápna, zkušený Pilík se hezky uvolnil a poslal před branku parádní nadýchaný míč, který za brankáře hlavou uklidil Emmannuel Antwi

O sedm minutek později to mohlo být o dvě branky. Do velké šance se dostal zkušený Tomáš Pilík, ale kapitán domácích zakončení z hranice malého vápna nezvládl, míč poslal nad břevno a tutová šance zůstala nevyužita. Ve 27. minutě se Vysočině podařilo vyrovnat. Pro centrovaný míč si šel brankář Šiman, ovšem vůbec ho netrefil a na zadní tyči byl Tomáš Vlček, který ho hlavou uklidil do branky. V následujících minutách se oba týmy tlačily dopředu, ale žádné šance se již diváci nedočkali a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Také začátek druhého dějství patřil hostům, kteří zahrávali několik standardních situací, ale vytěžit z nich nic nedokázali. V 57. minutě se do zakončení z bezprostřední blízkosti dostal střídající Marcel Čermák, ale domácí hráč nedokázal ve velké šanci uklidit míč do branky. O čtyři minutky později vyslal Pilík do šance Antwiho, který po souboji upadl na hranici velkého vápna, ale rozhodčí zůstal klidný a faul neodpískal. 

V 64. minutě se po rohovém kopu Pilíka dostával do zakončení jeden z jeho spoluhráčů, ale nakonec na vysoký míč nedosáhl. V následujících minutách se oba týmy tlačily dopředu, ale ani jednomu se ve finální fázi nedařilo podle představ a šance tak nepřicházely. V závěru utkání byla Příbram aktivnější, více se tlačila dopředu, ale žádnou šanci si už nevytvořila a zápas tak skončil nerozhodně 1:1.