21.11.2021 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim zvítězila nad Duklou 2:0

Foto: fkdukla.cz
Vlašim - Fotbalisté Vlašimi v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Duklou 2:0. Skóre utkání otevřel před pauzou Alijagič. Na 2:0 zvyšoval ve druhém poločase z penalty Blecha.
37' Alijagić
77' Blecha (pen)
bez branek
81' Zinhasović
88' Breda
43' Barac
68' Piroch
90' Kulhánek
Sestavy
Vágner – V. Svoboda, Broukal, P. Breda, Prebsl – Višinský, Blecha, Křišťan, Rigo (78. Červenka), Janda (66. Zinhasovič) – Alijagić (87. Zukal).
Na lavičce: Řehák, Starý, Sváta, Zlatohlávek
F. Rada – J. Peterka (63. Faleye), Piroch, Kulhánek, Ruml (82. Hrueš) – Barac (46. Cienciala), Šebrle (63. Kim), Kovernikov, Buchvaldek (82. Pázler), Fábry, Kozma.
Na lavičce: Šťovíček, Kott
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Adámková - Kotalík, Volf • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 510

Komentář

Utkání se odehrálo v klasickém dušičkovém počasí, které však neubralo nikterak výrazně na fotbalovosti obou týmů. Od úvodního hvizdu jsme sledovali aktivní pojetí hry na obou stranách a zajímavé situace na sebe nenechaly dlouho čekat. Jako první si mohli pořádně oddychnout domácí. V šesté minutě prošel vápnem míč a po teči jednoho z obránců zazvonila za zády Matyáše Vágnera tyčka!

Domácí Vlašim odpověděla závarem v pokutovém zemí soupeře a velkou snahou zakončit celou akci, ale oba střelecké pokusy zastavila hradba těl před brankářem Radou. Hosté poté ohrozili Vágnera ještě Fábryho pokusem z úhlu, ale domácí brankář byl připraven. Největší šanci Vlašimi měl po čtyřiadvaceti minutách hry na kopačkách Janda, který se objevil sám před Radou, ale jeho oblouček přeletěl i břevno. Po další šanci Vlašimi na míč před odkrytou brankou jen těsně nedosáhl Breda. 

Otevřít skóre zápasu tak mohli hosté, ale po rohovém kopu se Kozma mezi tři tyče trefit nedokázal. Když už to vypadalo na bezbrankový první poločas napřáhl před pokutovým územím Rigo a jeho ránu tečoval ještě Denis Alijagič a Vlašim šla do vedení - 1:0. Krásně před přestávkou ještě hlavičkoval Višinský, ale skóre se již neměnilo.

Po změně stran začala Dukla velmi aktivně se snahou o vyrovnání, ale obrana Vlašimi v čele s Matyášem Vágnerem nepustila svého soupeře do žádné vážnější situace, která by volala po skórování. Naopak horko bylo po rohovém kopu před Radou, který musel krotit hlavičku Bredy. Domácí se prezentovali opravdu dobrým výkonem a nakonec z toho pramenila akce, po které přišel pokutový kop. Míč si na značku postavil Filip Blecha a opět proměnil - 2:0. 

Dukla ještě mohla závěr zápasu zdramatizovat, ale Matyáš Vágner pohotovým zákrokem proti zakončení Pázlera udržel míč před brankovou čarou. Ve zbývajícím čase se domácím podařilo dvoubrankový náskok udržet a připsat si tak tři body do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.