09.03.2022 | Daniel Ryl | Zápas

Varnsdorf porazil na Strahově Spartu B a dotáhl se na ni v tabulce

Foto: sparta.cz
Praha – Fotbalisté Varnsdorfu vstoupili do jarní části ziskem tří bodů. V dohrávce víkendového 17. kola vyhráli na hřišti Sparty B na Strahově 3:0, Pražané navíc posledních dvacet minut dohrávali v deseti bez vyloučeného Milana Piška. O výhře Severočechů rozhodl v 24. minutě Pavlo Rudnytskyy, ve druhém dějství přidali další dva zásahy Bojan Dordič a Oliver Velich.
bez branek
24' Rudnytskyy
64' Dordič
88' Velich
53' Piško
56' Polidar
67' Piško
32' Rudnytskyy
58' Lauko
90' Kocourek
Sestavy
Kotek – Borkovec (64. Vácha), Piško, Vydra, Dudl – Šilhart (46. Dao), Pudhorocký, Jonáš, Polidar – Kozák, Turyna (78. Žížala).
Na lavičce: Tůma, Ambler, Gelašvili, Holoubek
Trenér: Michal Horňák
Richter – Heppner, Lauko (72. Kocourek), Bláha, Žák (90. Zbrožek) – Bína, Schön (80. Radosta), Kubista, Kouřil – Dordić (90. Ondráček), Rudnytskyy (72. Velich).
Na lavičce: Vaňák, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Batík – Dohnálek, Pochylý • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 267

Komentář

Už v úvodní minutě dohrávky vlétl nebezpečně do vápna Rudnytskyy, ale penalta se po střetu s Vydrou nekopala. Aktivní nástup hostů naznačil i další průběh zápasu. Severočeskou snahu otupila jen Kozákova střela z vápna do Richterovy náruče.

Vzápětí odpověděl Dordič pouze střelou nad branku, načež si ale po pár minutách naběhl za obranu Pavlo Rudnytskyy, jenž obešel brankáře Kotka a uklidil míč do prázdné branky. Vydařený poločas ještě završily dvě šance Lauka, kterého nejprve vychytal Kotek a vzápětí hostující hráč pálil z ideální střelecké pozice nad.

Ve druhé půli zahrozila jako první Sparta, když nebezpečný brejk pěti proti třem zakončil z pravé strany vápna Dao, jenže pouze minul zadní tyč. V podstatě okamžitě se na druhé straně dostal do dobré pozice překvapený Rudnytskyy, jenž pálil pouze vedle.

Krátce po hodině hry domácí zaspali při Laukově rohu nakrátko, který si našel na rohu vápna Bojan Dordič a uklidil ho do sítě! O čtyři minuty později navíc Milan Piško šlapákem zajel do soupeře, dostal druhou žlutou a zamířil do sprch.

Oslabená Sparta už ztrácela naděje na úspěch, a nebýt špatně vyřešeného přečíslení tří na jednoho, mohlo být hůř. V závěrečných minutách ještě zahodili velké šance Radosta i domácí Žížala, přesto se diváci dočkali i třetí branky. V závěru zůstal na malém vápně nehlíaný Oliver Velich, jenž usměrnil svou hlavičku do branky, čímž pečetil zasloužené vítězství Varnsdorfu 3:0.