04.03.2022 | Daniel Kinc | Zápas

Zbrojovka na úvod jara hladce přejela Prostějov, dvakrát se trefil Přichystal

Foto: fczbrno.cz
Brno – Jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY otevřel souboj mezi vedoucí Zbrojovkou Brno a pátým Prostějovem. Domácí po nepovedeném úvodu nasměrovaly k výhře už v první půli góly Ševčíka a Přichystala. Hosté zkraje druhého dějství po nádherné brance Koudelky snížili, ale rozjetý Přichystal se trefil vzápětí znovu. V samotném závěru pečetil výhru Zbrojovky na konečných 4:1 krásnými nůžkami Řezníček.
29' Ševčík
37' Přichystal
50' Přichystal
90' Řezníček
48' Koudelka
bez karet
35' Kopřiva
66' Kušej
72' Píchal
Sestavy
Berkovec – Hrabina, Hlavica, Štěrba (80. Endl), Jan Moravec – Texl (80. Ad. Čermák) – M. Ševčík, A. Fousek (57. Hladík), Blecha (70. Nečas), Přichystal (70. Kohoutek) – Jakub Řezníček.
Na lavičce: Šiman, Štěpanovský
Trenér: Richard Dostálek
Nemrava – Machynek (60. Hönig), Bialek, Zukal, Stříž – Urbanec, Jiráček, Kopřiva (64. Píchal), Kušej – Bartolomeu, Koudelka.
Na lavičce: Mikeš, Schuster, Bažant, Pěček, Klimeš
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Křepský – Dresler, Bureš • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3014

Komentář

V úvodním utkání jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byl favorit jasný, Zbrojovka navíc doma chtěla Prostějovu oplatit srpnovou porážku 0:2. Aktivněji však začali hosté a po čtvrthodině si vytvořili první šanci. Exbrněnský Bartolomeu obešel Hlavicu a tvrdou ranou prověřil Berkovce, ten jeho pokus vyrazil. Za domácí měl několik náznaků šancí Řezníček, například hlavou po rohu mířil do rukavic Nemravy.

První branky se fanoušci na Srbské dočkali po půlhodině hry. Přichystal sebral míč ve středu hřiště a skvělou kolmicí poslal za obranu Michala Ševčíka, který si počínal zkušeně a střelou po zemi zakončil mezi nohy Nemravy – 1:0. Hosté prakticky vzápětí mohli srovnat, Bartolomeu byl úplně sám před Berkovcem, mířil prudkou ranou pod břevno, domácí brankář však skvělým zákrokem udržel čistý štít.

V dalších minutách se o slovo přihlásili opět domácí. Nejprve Ševčíkův centr nedokázal Řezníček ve skluzu nasměrovat mimo dosah Nemravy, ve 37. minutě už se ale domácí podruhé skutečně radovali. Hrabina vybojoval míč na Jiráčkovi a přetaženým centrem našel Jakuba Přichystala, ten zpracoval na prsa a zakončil z voleje pohotově na přední tyč – 2:0. V samém závěru půle mohl skórovat ještě Ševčík, z hranice vápna pálil těsně nad.

Prostějov chtěl ve druhé půli co nejrychleji snížit, což se také povedlo. Jan Koudelka si navedl po rohovém kopu rozehraném nakrátko míč několika kroky blíže ose hřiště a poté nádherně zakroutil míč do protější šibenice – 2:1. Hosté se však ze snížení radovali jen minutu. Zbrojovka po rozehrávce vyrukovala vpřed, Ševčíkův centr z pravé strany propadl přes Blechu na volného Jakuba Přichystala a ten opět tvrdou ranou z voleje zakončil přesně – 3:1.

Domácí od té chvíle svůj náskok kontrolovali. Po hodině hry Ševčík s Řezníčkem uvolnili do velké šance střídajícího Hladíka, ten ale levačkou nepropálil Nemravu mezi nohy. S postupem času chtěli hosté vrhnout zbytky sil do útoku, domácí obrana ale působila konsolidovaně a všechny náznaky šancí odrážela. V nastavení nakonec přišla ještě jedna pojistka domácí výhry. Po centru Moravce se Nemrava nedomluvil se spoluhráči v obraně a do odraženého míče se nůžkami opřel Jakub Řezníček, který zaznamenal nádherný gól – 4:1.

Forvard Zbrojovky oslavil svou jedenáctou branku v sezóně a Zbrojovka tak coby největší favorit na postup vstoupila do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přesvědčivou výhrou.