12.03.2022 | Redakce | Zápas

Prostějov nebodoval ani ve druhém jarním zápase, Ústí podlehl 0:2

Foto: fkusti.cz
Prostějov – Fotbalisté Prostějova podlehli v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Ústí nad Labem 0:2. Rozhodující gól duelu vstřelil v nastaveném čase prvního poločasu Ladislav Krobot, v závěru pak hosté přidali druhý pojišťující zásah. Zatímco Severočeši mají druhý jarní bod za druhou remízu, Prostějov po prohře v Brně padl i doma a je na jaře stále bez bodu.
bez branek
45' Krobot
90' Čítek
42' Schaffartzik
86' Urbanec
90' Kušej
59' Krobot
Sestavy
Nemrava – Zukal, Schaffartzik, Urbanec, Machynek (74. Bialek) – Stříž (62. Zapletal), Kopřiva, Jiráček (62. Hönig), Kušej – Koudelka, Bartolomeu (53. Píchal).
Na lavičce: Mikeš, Schuster, Klimeš
Trenér: Daniel Šmejkal
Plachý – Brak, Krobot (81. Hudec), Černý (68. Gedeon), Miskovič – Ogiomade (87. Čítek), Emmer (68. Jiránek), Kurka, Tymošenko – Švanda, Kabancov.
Na lavičce: Němec, Čičovský
Trenér: David Jarolím
Rozhodčí: Ulrich – Matoušek, Hádek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 436

Komentář

Utkání začalo tlakem Prostějova. Už v 5. minutě měl na noze gól Jiráček, ale trefil jen prostředek brány a brankáře. O čtvrt hodiny později se podobně vedlo Machynkovi. Naopak 24. minuta znamenala protiakci Ústí – Emmer našel Ogiomadeho, ale jeho snažení zastavil dobrý zákrok brankáře.

„Eskáčko“ mělo ale jinak nadále více ze hry a tepalo do soupeře. Zejména si Prostějov vypracovával řadu rohů, místy ale taky příležitosti. Ve 30. minutě tak třeba Koudelka mířil z osy hřiště vedle. Největší šanci měl ale záhy po něm Schaffartzik, který si vyběhl do obloučku, hráči se před ním rozestoupili a následně trefil tyč.

Následovala hluchá pasáž bez šancí, zato s mnoha souboji o míč. Začaly se však hlavně objevovat emoce. Miskovič si svým chováním koledoval o žlutou kartu, naopak ji ale viděl Schaffartzik. V závěru poločasu pak byli diváci svědky branky hostí – Ogiomade našel Ladislava Krobota, který z voleje trefil prostor u pravé tyče – 0:1.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté. Tymošenko střílel vedle, v 57. minutě mířil mimo také Emmer. Hosté byli najednou všude dříve, měli odražené balóny i šance. Rozhodnuto mohlo být v 70. minutě, kdy byla po faulu Höniga nařízena standardní situace z nepříjemné blízkosti brány domácích. Tu ale hosté nevyužili.

Po sedmdesáti minutách hry se domácí dočkali gólu, nicméně nebyl uznán z důvodu ofsajdu. Pět minut poté si připsal důležitý obranný zákrok Zapletal, který přes sebe nepustil soupeře do protiútoku. Naděje Prostějova na bodový zisk tak stále žily.

Ke konci zápasu se dal čekat tlak domácích, ten ale nepřicházel. Kušej zahrával volný přímý kop, trefil však zeď. V 84. minutě mohl zahrozit domácí Urbanec, míč na střelu z první ale netrefil a bránu neohrozil. Nakonec se diváci dočkali ještě jednoho gólu, ovšem do sítě Prostějova. Domácí ztratili na půlce míč a z následné akce se radoval na vzdálenější tyč střílející Vojtěch Čítek, který v nastavení upravil na konečných 2:0 pro Ústí nad Labem.