13.03.2022 | Josef Janda | Zápas

Trápení Táborska pokračuje, s Vyškovem si rozdělilo po bodu

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Fotbalisté Táborska remizovali v duelu 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s Vyškovem a prodloužili své čekání na vítězství už na šest soutěžních utkání. Nováčka poslal do vedení ve 26. minutě Ondřej Vintr, za domácí srovnal sedm minut po pauze Petr Plachý. Obrat mohli ve velkých šancích dokonat Tijani, Krch či Plachý, Hanáci ale těžké chvíle přečkali a odvezli si z jihu Čech cenný bod. Oba soupeře tak dělí v tabulce nadále dva body – Táborsko (23) je deváté, Vyškov (21) jedenáctý.
52' Plachý
26' Vintr
33' Mach
60' Navrátil
25' Moučka
58' Olšanský
Sestavy
Zadražil – Navrátil, Tusjak, Holiš (31. Rydval), Kosek (83. Mezera) – Krch (83. Liepa), P. Plachý, Javorek, Vozihnoj (66. Žížek) – Muhamed Tijani, Mach.
Na lavičce: Janáček
Trenér: Sergejs Golubevs
Kinský – Srubek, Matys, Olšanský, Oulehla – Lacík (90+1. Dan Jambor), O. Vintr, Ackroyd (65. Cabadaj), Lahodný – Macej, M. Sedlák (12. Moučka, 90+1. Simr).
Na lavičce: Spurný, Lual
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Adámková – Dresler, Žurovec • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 612

Komentář

Utkání mezi Táborskem a Vyškovem začalo zraněním hostujícího Martina Sedláka a střídáním Vyškova hned ve 12. minutě. Hosty však rychlá změna v sestavě nerozhodila a hned z první vážnější šance udeřili.

Nejlepší střelec Vyškova Ondřej Vintr rozšířil svou sbírku letošních tref o další kousek ve 26. minutě. Vintr si zpracoval přihrávku do běhu za obranu a přesnou vysokou střelou poslal hosty do vedení. Brankář Táborska Adam Zadražil se natahoval marně.

Po půlhodině byli nuceni střídat také domácí. Romana Holiše zastavily zdravotní problémy a na trávník se dostal Filip Rydval. Největší šanci Táborska na vyrovnání v první půli obstaral ale někdo jiný. Mach se dostal s balonem do vápna a v ještě lepší pozici našel Davida Krcha, jehož zakončení placírkou nebylo správnou volbou, Krch totiž o kousek přestřelil.

Do další pozice se dral Muhamed Tijani, který potěšil diváky krásným zpracováním, obelstěním jednoho ze soupeřů i následnými kličkami a postupem na bránu. Tijaniho finální fáze však nevyzněla dobře, když o mnoho metrů přestřelil.

V nastavení prvního poločasu mohli ještě Vyškovští po nádherné kombinaci zvýšit. Po dvou nahrávkách a jednoduché přímočaré akci se dostal k zakončení Martin Macej. Bylo na něm vidět, že se snaží balon technicky umístit do šibenice, ke smůle hostů skončil ale zakroucený míč nad brankou.

Druhá půle začala velmi dobře pro Táborsko. Domácí vybojovali rohový kop, který znamenal už po sedmi minutách vyrovnání na 1:1. Petr Plachý zakroutil míč tak šikovně, že skončil za Kinského tyčí. Vyškovský brankář na míč nedosáhl, a ani nikdo jiný balon po Plachého rohu netečoval.

Už v 57. minutě mohli jít domácí do vedení. Tijani se pověsil do vzduchu a míči v cestě do sítě zabránil někdo z protihráčů, kterého Tijani trefil prudkou hlavičkou. Nedaleko od vedoucí branky byl také v 70. minutě Krch, jehož lob vykopávali hosté z prázdné branky na poslední chvíli.

Vyhrát mohli i hosté, ovšem brankář Zadražil vychytal Maceje. Vyškovští se pak další nepřesností připravili o možnost rozhodnout sami, jelikož z několika metrů minuli branku. Když v 87. minutě neuspěl prudkou střelou na druhé straně ani střelec vyrovnávací branky Plachý, rozešly se týmy Táborska a Vyškova smírně 1:1.