12.03.2022 | Kryštof Severa | Zápas

Vlašim porazila v souboji o druhé místo Líšeň 3:1

Foto: fcsbvlasim.cz
Líšeň – Fotbalisté Vlašimi zvítězili v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Líšně 3:1. Hosty poslal do vedení Jan Suchan, který se trefil i ve třetím jarním zápase. Druhou trefu přidal Tomáš Rigo a v závěru vykřesal naději pro domácí snižujícím gólem Jakub Černín. Krátce poté však vrátil Vlašimi dvougólový náskok John Solomon a bylo definitivně rozhodnuto. Vlašim se posunula na úkor Líšně na druhou pozici díky lepšímu skóre.
84' Černín
21' Suchan
73' Rigo
85' John
30' Zikl
50' Málek
54' Otrísal
31' Rigo
35' Icha
75' Suchan
Sestavy
Veselý – Otrísal, Jeřábek, Ševčík, Lutonský – Minařík (59. Bednář) – Šumbera, Málek (77. Krška), Matocha (59. Černín), Machalík – Zikl (59. Toutou Mpondo).
Na lavičce: Marek, Vítek, Chládek
Trenér: Leoš Kalvoda
Vágner – Hošek, Broukal, Breda, Svoboda – Křišťan (80. Krunert), Icha (46. Zinhasović) – Rigo (90. Kneifel), Jurásek, Suchan (80. Lehoczki) – Zlatohlávek (62. Solomon).
Na lavičce: Řehák, Douděra
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Švagr – Pochylý, Poživil • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 640

Komentář

Domácí byli v úvodu zápasu mírně aktivnější. Branku Vágnera nejprve ohrožoval Machalík, který nedokázal překonat vyběhnuvšího gólmana hostí. O pár minut později po Ševčíkově pokusu dokonce zvonilo břevno. Tři minuty po čtvrthodině hry o sobě dal vědět Martin Zikl. Bývalý forvard Zbrojovky Brno se snažil překonat Vágnera ranou na vzdálenější tyč, ale gólman Vlašimi si poradil.

Změna skóre přišla až v jednadvacáté minutě. Zlatohlávek se hnal do brejku, který ve vápně zakončil pasem na Jana Suchana, jehož pokus skončil neomylně v síti a Vlašim šla do vedení. Líšeň se snažila dorovnat skóre, ale to se jí příliš nedařilo. Emoce poté odstartoval pád Málka ve vápně, když se domácí příznivci mocně dožadovali pokutového kopu. Rozhodčí však zůstal klidný a poločas tak skončil za těsného vedení hostí.

Na začátku druhých pětačtyřiceti minut se domácí opět dožadovali penalty, když ve vápně upadl Zikl, i v tomto případě zůstal hlavní arbitr Tomáš Švagr ledově klidným. Líšeň se snažila o vyvinutí tlaku na branku Vlašimi, ale v 73. minutě přišla rána z čistého nebe. Hosté se dostali do přečíslení a na jeho konci stál Tomáš Rigo, který krásnou střelou na bližší tyč navýšil vedení Vlašimi na 2:0.

Zápletku dal sobotnímu dramatu Jakub Černín, který v 84. minutě dotlačil míč za Vágnera a vykřesal naději pro Líšeň. Ta vydržela při životě pouze pár desítek vteřin. John Solomon se totiž o minutu později protáhl až před Veselého, kterému udělal kličku a poslal míč do opuštěné branky. V samotném závěru se ještě Líšeň snažila s duelem něco provést, ale na bodový zisk nedosáhla.