12.03.2022 | Jan Šimek | Zápas

Opava má první jarní body, doma porazila předposlední Třinec

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Opava – Fotbalisté Opavy v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácím hřišti zachraňující se Třinec 3:0 a slaví zisk prvních bodů v jarní části. Po předchozí prohře s Vyškovem se tentokrát radovali, o výhře Slezanů rozhodl ve druhém poločase Tomáš Rataj. Další dva góly pak přidali Denis Darmovzal a Jan Kadlec. Opava se v tabulce posunula na šesté místo, Třinci jarní premiéra nevyšla a zůstává předposlední.
60' Rataj
73' Darmovzal
83' Kadlec
bez branek
bez karet
38' Foltyn
55' Bolf
90' Bolf
Sestavy
Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec – Rychlý – Darmovzal (86. Macháček), Didiba (80. Bílek) – Šigut (80. Šcudla), Rataj (80. Pikul), Kramář (74. Kopečný).
Na lavičce: Lasák, Helebrand
Trenér: Roman West
Adamuška – Bolf, Ba, Foltyn, Javůrek – Omasta, Nešický, Machuča (80. Bedecs), Kania (80. Hýbl) – Juřena, Petráň.
Na lavičce: Hasalík, Klusák, Zogata, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Raplík – Melichar, Bureš • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1408

Komentář

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. První zajímavou příležitost si vytvořili domácí po necelé čtvrthodině hry, kdy se dravým průnikem prezentoval Kramář, předal míč Ratajovi, jehož přízemní dělovku vytěsnil mimo tyče třinecký brankář Adamuška.

S přibývajícími minutami Opavští stupňovali svůj tlak, měli k dispozici sérii tří rohů v řadě, ale nic kloudného z nich nevytěžili. Krátce nato vypálil zpoza šestnáctky Darmovzal a jen těsně přestřelil třineckou bránu.

Góly přišly na řadu až po změně stran. Po hodině hry poslal opavského favorita do vedení Tomáš Rataj, jenž zužitkoval přesný centr Celby. Neuběhla ani čtvrthodinka a Slezský FC odskočil do dvoubrankového trháku poté, co po rohu Kadlece zblízka uklidil míč do sítě Denis Darmovzal.

Opavský brankář Digaňa za celý druhý poločas neřešil vážnější nebezpečí. Třinečtí byli směrem dopředu bezzubí, zato domácí byli při chuti a dál rozjížděli zajímavé ofenzivní akce. Po jedné z nich vypálil bez přípravy Jan Kadlec a povedenou dělovkou pečetil vítězství SFC v poměru 3:0.

Opavští tak před čtrnácti stovkami diváků dali zapomenout na porážku z Drnovic, kde Slezané podlehli nováčkovi soutěže z Vyškova v poměru 1:4. Třinečtí o první jarní body zabojují doma v úterní dohrávce s Chrudimí.