20.03.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Dvě vyloučení, tři penalty. Rezerva Sparty remizovala s Příbramí 1:1

Foto: sparta.cz
Praha - V jediném nedělním dopoledním zápase se na pražském Strahově diváci rozhodně nenudili. První poločas souboje rezervy pražské Sparty a Příbrami se nesl v duchu dvou neproměněných penalt po jedné na každé straně, hosté navíc šli třináct minut po pauze po druhé žluté kartě Treglera do deseti. Místo vítězné branky na straně Sparty přišla druhá žlutá karta také u domácího Matěje Ryneše a v 85. minutě proměněný pokutový kop příbramským Tomášem Pilíkem. Ani to ale nakonec hostům nestačilo, ve třetí minutě nastavení srovnal na konečných 1:1 Matyáš Kozák.
90' Kozák
85' Pilík (pen)
35' Ryneš
79' Ryneš
6' Čermák
20' Vilotič
33' Pilík
41' Tregler
57' Kvída
57' Tregler
82' Gembický
Sestavy
Kotek – Gabriel (63. Goljan), Večerka, Červak, Dudl (10. Tvaroh) – Ryneš, Pudhorocký, Jonáš, Polidar – Holoubek (74. Vácha), Turyna (63. Kozák).
Na lavičce: Tůma, Šilhart, Šimáček
Trenér: Michal Horňák
Melichar – Kvída, Tregler, Fišl, Vilotić – Čermák, Halinský (29. Vávra), Pilík, Gembický (88. Antwi) – Procházka, Wágner (68. Hájek).
Na lavičce: Smrkovský, Hošek, Budínský, Vokřínek
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Nehasil – Melichar, Hádek • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 422

Komentář

Nedělní dopoledne přineslo na pražském Strahově rozhodně velmi zajímavou podívanou. Za slunečného, ale zároveň větrného počasí, se hrál velmi důrazný fotbal plný osobních soubojů. Ty jako první odnesl již v 10. minutě Václav Dudl, který musel po ostrém zákroku Marcela Čermáka střídat kvůli poraněnému kotníku. 

První zajímavá fotbalová situace přišla v 18. minutě, kdy byl ve vápně Sparty faulovaný Wágner. Zkušený útočník se sám postavil k zahrávání penalty, avšak nepovedeným zakončením nechal vyniknout brankáře Kotka. Další velkou šanci hostů měl po půl hodině hry Gembický, jenže také jeho brankář Sparty dokázal vychytat. 

V závěru poločasu si šance vytvořili také domácí. Nejprve gólman Melichar na brankové čáře zastavil dorážku Tvaroha a následně pak ve třetí minutě nastavení dokázal zneškodnit pokutový kop Ryneše po faulu na Gabriela.

Po změně stran toho bylo k vidění ještě více. V 58. minutě dostal červenou kartu za druhý faul v zápase Tregler a tím odstartoval tlak domácího celku. Hráči Sparty svého soupeře dlouhé minuty tlačili, avšak do gólových šancí se nedostávali. Jejich nápor pak hloupým vyloučením utnul Ryneš, který dostal druhou žlutou kartu v zápase za odkopnutí balonu do zámezí. 

Trest ze strany Příbrami přišel o pár chvil později, když v 84. minutě zahrál ve vápně nešťastně rukou Polidar a třetí pokutový kop zápasu proměnil Tomáš Pilík. Sparta se ale nevzdala a v samém nastavení srovnala na 1:1. Hvězdou okamžiku se stal Matyáš Kozák, který dokázal do brány hlavou usměrnit centr Tvaroha. Dramatické utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.