18.03.2022 | Kryštof Severa | Zápas

Překvapivý výsledek brněnského derby! Líšeň vykradla vedoucí Zbrojovku

Foto: fczbrno.cz
Brno - Na úvod 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se odehrálo brněnské derby, v němž Líšeň smetla Zbrojovku 3:1. Hostující celek od úvodní minuty vedl, když se chvíli po zahájení zápasu radoval David Pašek. Ještě před přestávkou navýšil vedení Ondřej Ševčík, jehož ještě v jednašedesáté minutě napodobil Milan Lutonský. A jelikož v závěru už stihl snížit pouze Jakub Řezníček, zaznamenala Zbrojovka první porážku v jarní části sezóny. Atraktivní souboj navíc sledovalo 6 118 diváků.
72' Řezníček
1' Pašek
32' Ševčík
61' Lutonský
49' Endl
63' Řezníček
45' Matocha
Sestavy
Berkovec – Jan Moravec (76. Štepanovský), Štěrba (41. A. Čermák), Endl, Hrabina (36. Bariš) – Texl – Přichystal, Blecha, M. Ševčík (76. Kohoutek), Hladík (46. Nečas) – Jakub Řezníček.
Na lavičce: Šiman, Mach
Trenér: Richard Dostálek
Veselý – Jeřábek, O. Ševčík, Lutonský, Černín – Bednář (82. Krška) – Pašek, Šumbera (78. Minařík), Matocha, Machalík (90+1. Chládek) – Zikl (82. Toutou Mpondo).
Na lavičce: Marek, Stáňa, Vlach
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Petřík – Arnošt, Matoušek • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 6118

Komentář

Domácím se vůbec nepodařil vstup do utkání, když hned z prvního rohu přilétl míč k Davidu Paškovi, jehož hlavička otevřela skóre duelu. Zbrojovka sice mohla rychle srovnat, ale centr Přichystala sice dolétl k Ševčíkovi, ten před prázdnou brankou minul.

Srovnání měl na noze i Jan Hladík, ale ve 26. minutě po pasu Řezníčka přestřelil. Na straně druhé vybojoval Matocha se Šumberou rohový kop, který zahrál první jmenovaný. Jeho centr přilétl až k Ondřeji Ševčíkovi, který se placírkou nemýlil a zvýšil Líšeňské vedení.

Velice nepříjemné momenty přišly v posledních deseti minutách první části hry. Nejprve musela do akce nosítka, která byla potřeba pro Hrabinu, jenž zůstal ležet na hrací ploše po souboji s Machalíkem. O malý moment později už musela do akce sanitka, neboť po jednom z centrů zůstal ležet ve vápně Jan Štěrba. Zbrojovka tak o půli prohrávala o dvě branky a navíc přišla o dva hráče základní sestavy.

Začátek druhého poločasu se povedl Zbrojovce, která zatlačila soupeře na obrannou polovinu, ale ke vstřelení branky se Brňané nedostali. Nejblíže tomu byl zablokovaný pokus z levé strany, ale prostor vymezený třemi tyčemi minul.

Tlak domácích dokonale otupil moment z 61. minuty, kdy Matocha zatáhl míč do levého křídla poslal míč centrem na malé vápno, kde se do něj hlavou opřel Milan Lutonský a zvýšil n 3:0 pro Líšeň. Zbrojovka se dočkala snížení až v 72. minutě, za centrem Texla protlačil Jakub Řezníček a poslal míč za záda Veselého. Líšeň tak odvezla ze Srbské výhru 3:1 a posunula se na druhou příčku tabulky.