19.03.2022 | Redakce | Zápas

Dukla remizovala s Táborskem bez branek, Červenka neproměnil penaltu

Foto: fkdukla.cz
Praha - Fotbalisté pražské Dukly v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Táborskem bez branek. Ve druhém poločase měli domácí příležitosti utkání zlomit a do největší šance se dostal Červenka. Penaltu ovšem neproměnil. Branka ale nepadla, a tak si týmy body rozdělily.
bez branek
bez branek
51' Barac
90' Cienciala
48' Plachý
55' Kosek
61' Javorek
64' Liepa
83' Mrzena (masér)
Sestavy
Reichl – Barac (68. Hrubeš), Kulhánek, Konan, Kovernikov – J. Peterka – Buchvaldek (68. Cienciala), Kim (46. D. Breda), David Kozel, D. Souček – Červenka.
Na lavičce: Rada, Matoušek, Šebrle, Pázler
Trenér: Bohuslav Pilný
Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Kosek, Krch (68. Bezpalec), Javorek, Liepa (85. Žížek), Vozihnoj (78. Provazník) – Muhamed Tijani.
Na lavičce: Janáček, Rydval, Schramhauser, Svatek
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Raplík - Leška, Novák • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 600

Komentář

Utkání začalo v dobrém tempu a jako první zahrozil domácí Červenka, ale z úhlu zamířil těsně vedle. K další šanci se dostal na druhé straně Tijani, který využil chyby Kozla, jenže v zakončení mu scházela přesnost.

Byli to především hosté, kdo v prvním poločase tvořil hru a promítlo se to i na velkých šancí. Další si totiž opět vypracovali Jihočeši, když Vozihnoj ostrou ranou vyprášil rukavice Reichla. 

Dukla do druhého poločasu vystřídala, a také se na hřišti přiostřilo a začaly padat karty. Do obrovské šance se po 65 minutách hry dostal Červenka. Zakončoval z dobré pozice, ale hostující obránce dokázal míč odklonit mimo branku.

Největší šanci rozhodnout měla Dukla v poslední desetiminutovce, když Dukla dostala možnost zahrát penaltu, jenže Červenkův pokus dokázal chytit vynikající Zadražil. Domácí tak ani z této šance branku nevytěžili a týmy si tak body rozdělily.