06.04.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Brno rozhodlo o výhře ve Varnsdorfu zkraje zápasu

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Brna v dohrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nezaváhali a zvítězili na hřišti Varnsdorfu 2:0. Lídr F:NL rozhodl o exportu všech bodů na jih Moravy ze začátku zápasu, kdy se nejprve v 6. minutě prosadil Štěrba a o čtyři minuty později přidal druhý gól Přichystal. Ve druhém poločase už gól nepadl a Zbrojovka přichystala Varnsdorfu třetí porážku v řadě.
bez branek
6' Štěrba
11' Přichystal
38' Rudnytskyy
30' Šural
83' Endl
85' Čermák
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Kubista (46. Hušek), Heppner – Bláha, Žák (63. Radosta) – Schön (63. Ondráček), Lauko, Dordić – Rudnytskyy (46. Velich).
Na lavičce: Porcal, Zbrožek, Kocourek
Trenér: Pavel Drsek
Berkovec – Hrabina, Šural, Štěrba, Bariš – Texl – Nečas (59. Hladík), Kohoutek (59. Čermák), M. Ševčík (80. Endl), Přichystal (73. Štepanovský) – Fousek (59. Řezníček).
Na lavičce: Šiman
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Švagr – Melichar, Hádek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 510

Komentář

Druholigový lídr jel na sever Čech s jasným cílem. Urvat tři body a zvýšit náskok v tabulce. Varnsdorf chtěl naopak zlomit sérii dvou porážek po sobě. O osudu utkání nakonec rozhodla úvodní desetiminutovka, do které hosté vlétli doslova po hlavě. Hned v šesté minutě si po zahraném rohovém kopu seběhl na přední tyč Jan Štěrba, který přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání.

Varnsdorf chtěl na inkasovanou branku rychle odpovědět, místo toho ale přišla druhá inkasovaná branka. V 10. minutě si obrovskou chybu připsal domácí Kubista, jemuž propadl jednoduchý míč za záda. Za ním se už nacházel rozběhnutý Jakub Přichystal, který bez větších problémů přeloboval Richtera.

Další pohlednou akci vymyslela Zbrojovka ve 25. minutě. Ševčík vyslal přesnou přihrávku do ulice na nabíhajícího Fouska a ten posunul na Nečase. Jeho střelu ale na poslední chvíli zablokoval vracející se Kouřil. Přes pět set diváků hnalo Varnsdorf ke snížení, ten si vyloženou šanci nevypracoval. A když se neujal ani hlavičkový pokus Lauka z 42. minuty, šlo se do kabin za stavu 2:0 pro hosty.

Do druhé půle udělal trenér Pavel Drsek hned dvě změny v sestavě. Do sprch zamířil Kubista a Rudnytskyy, opačným směrem putovali Hušek a Velich. Za to Zbrojovka se v druhé půli zatáhla na svou polovinu a čekala na rychlé brejky. Do jednoho se zkusil dostat Řezníček v 66. minutě, pozorný Kouřil ale další klopýtnutí varnsdorfské obrany nedovolil.

S ubývajícím časem se na Varnsdorfu podepsala nervozita, což vyústilo v řadu nepřesných přihrávek. Byť měli domácí v druhé půli míč častěji na kopačkách, vyloženou šanci si přesto nevypracovali. Na hřišti se navíc přiostřilo. V rychlém sledu viděli žlutý kartónek Endl a Čermák. Brno si po výhře nad Varnsdorfem upevnilo vedení ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, Varnsdorf zůstal šestý s jednatřiceti body.