05.04.2022 | Petr Komárek | Zápas

Prostějov neproměnil penaltu, proti Vyškovu doma zachraňoval remízu

Foto: Filip Ježek
Prostějov – Fotbalisté Prostějova ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE prodloužili sérii bez vítězství. V dohrávce 20. kola ale zaznamenali první bod v jarní části soutěže, s Vyškovem remizovali 2:2. Výběr trenéra Šmejkala poslal do vedení Omale, za hosty srovnal střídající Klesa. Prostějov v závěru první půle kopal penaltu, Koudelka však proti Kinskému neuspěl. Vyškovský obrat ve skóre dokonal po přestávce Lual, nerozhodný výsledek stanovil v závěrečné čtvrthodině stoper 1.SK Schaffartzik.
19' Omale
78' Schaffartzik
31' Klesa
52' Lual
36' Omale
87' Stříž
87' Klesa
Sestavy
Bárta – Zapletal, Schaffartzik, Zukal (74. Bialek), Stříž – Urbanec, Omale, Jiráček, Kušej (55. Hönig) – Bartolomeu (55. Amobi), Koudelka
Na lavičce: Nemrava, Bažant, Klimeš, Vichta
Trenér: Daniel Šmejkal
Kinský – Oulehla, Štěpánek, Matys, Ilko – Lahodný, Lacík – Lual (55. Macej), Ackroyd (83. Kanakimana), Moučka (83. Sedlák) – Němeček (27. Klesa)
Na lavičce: Spurný, Harušťák, Jambor
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Mikeska • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 730

Komentář

Na straně Prostějova nastoupil do prvního domácího zápasu v jarní části F:NL Solomon Omale, kterého trápily zdravotní problémy. Nigerijský záložník v devatenácté minutě otevřel skóre, když po Jiráčkově neproměněné šanci dorazil balon do sítě.

Hosté ještě před uplynutím půlhodiny hry sáhli ke střídání, Němečka nahradil Michal Klesa. Zkušený záložník či útočník se po pěti minutách na trávníku postaral o vyrovnání. Ze standardní situace vystřelil přesně k tyči.

Prostějovu mohl vrátit jednogólový náskok v nastavení prvního poločasu Koudelka. Hráč známý také z malého fotbalu se postavil k penaltě, Kinského ale nepřekonal. Po přestávce se pokoušel druhou trefu v zápase přidat Omale, hlavou však mířil vedle branky.

Podruhé se naopak prosadil nováček soutěže. Po centru z pravé strany se odraženého míče zmocnil Dani Lual a nasměroval ho za Bártova záda. Domácí ale pátou porážku v řadě dokázali odvrátit. Po Koudelkově standardce hlavičkoval Bialek na Jana Schaffartzika, jenž zblízka zařídil 1.SK bod za remízu.