06.04.2022 | Karel Jedlička | Zápas

Vlašim má pátou výhru v řadě, na hřišti posledního Žižkova vyhrála 2:1

Foto: Veronika Hejnová / fcsbvlasim.cz
Praha – Fotbalisté Vlašimi zvítězili v dohrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Žižkova 2:1 a v tabulce odskočili třetí Líšni na rozdíl tří bodů. Středočeši se v utkání díky trefě Suchana ujali vedení, ale domácí brzy odpověděli vyrovnáním Batioji. Ve druhém poločase hostující Suchan neproměnil penaltu, ale později byl úspěšný, když druhou trefou v zápase rozhodl o výhře Vlašimi. Žižkov na jaře získal pouhý bod a záchrana F:NL se mu významně vzdaluje.
29' Quintero Batioja
23' Suchan
56' Suchan
bez karet
75' Zlatohlávek
80' Breda
Sestavy
Halouska – Březina (46. Sakala), Gabriel, Aggoun, Bazal – Kopičár, Súkenník (63. Sixta) – Bouguetouta (63. Reteno), Batioja, Novák (67. Fawzí) – Voltr (54. Vandas).
Na lavičce: Soukup, Žežulka
Trenér: Martin Pulpit
Vágner – Broukal, Icha (62. Zinhasović), Breda, Svoboda – Křišťan (90+2. Krunert), Hošek – Jurásek (62. Solomon), Suchan, Rigo (46. Zlatohlávek) – Gning (72. Toula).
Na lavičce: Řehák, Lehoczki
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Franěk – Kotík, Žurovec • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 530

Komentář

V souboji nejlepšího druholigového útoku s nejhorším začali poslední domácí s chutí, jako první ale zahrozil v 15. minutě vlašimský Suchan. Do rány z osmnácti metrů dal dynamit a Halouska s námahou vyškraboval od své levé tyče na roh.

Ze čtvrtého rohu Žižkova padl za osm minut vedoucí gól zápasu, ovšem do domácí sítě. Breda vypíchl míč a rozběhl ke sprintu přes tři čtvrtiny hřiště Juráska. Jeho skvělou přihrávku mezi vracející se beky využil osamocený Jan Suchan – 0:1. Za dvě minuty připravil Jurásek podobnou šanci Gningovi, senegalský útočník však opuštěnou bránu těsně minul.

A vzápětí bylo vyrovnáno. Trestný kop Vojtěcha Nováka umístil pod břevno Augusto Batioja, po jehož hlavičce máchl Vágner naprázdno – 1:1.

Gejzír šancí zakončil Václav Svoboda, který levačkou přeloboval Halousku ze strany, z Mladé Boleslavi hostující žižkovský brankář se ale stačil vymrštit a vytáhnout míč na roh.

Pak si naopak Halouska zavařil odkopem od brány přímo do Gninga, od kterého se míč odrazil zpět. Brankář vyrazil proti míči, ale minul a celý trapas zažehnal až Šimon Gabriel, který ho stačil skluzem uklidit z brankové čáry.

Sedm minut po přestávce v africkém souboji podrazil domácí Sakala Gninga, jenže Suchanovu nijak slabě kopnutou penaltu k tyči skvěle vyrazil Halouska. Jan Suchan složil rychlý reparát v 56. minutě, kdy placírkou po zemi uklidil centr Václava Svobody do sítě, což byl nakonec vítězný gól. Pro zimní posilu z Vyšehradu a bývalý plzeňský talent to byla již šestá jarní trefa.

Žižkov si sice uprostřed druhého poločasu vypracoval nevídanou sérii šesti rohů, celkově jich kopal třináct, ale koncovka se nedostavovala. Ani Vlašim si už větší šanci v závěrečné půlhodině nevypracovala a do posledních vteřin se strachovala o nejtěsnější výhru.

Poslední Viktoria Žižkov nevyhrála posedmnácté v řadě, s její záchranou to nevypadá příliš dobře a kotel se hlasitě dožadoval konce trenéra Pulpita.