20.04.2022 | Petr Komárek | Zápas

Chrudim se výhrou v Jihlavě dostala ze sestupových pozic, rozhodl Firbacher

Foto: Aleš Vladyka
Jihlava – Fotbalisté Chrudimi porazili v dohrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jihlavu 1:0 a vyklouzli ze sestupového pásma. Jediný gól zápasu na Vysočině vstřelil na začátku druhého poločasu hostující útočník Firbacher. Domácí při snaze o vyrovnání trefili tyč a břevno. Východočeši jsou nyní s 25 body čtrnáctí, na patnácté místo odsunuli Ústí nad Labem. Vysočina zůstala devátá.
bez branek
50' Firbacher
28' Vlček
73' Lacko
90+2' Tall
77' Průcha
90' Drahoš
Sestavy
Vejmola – T. Svoboda, T. Vlček, D. Krčík, Křišťál – Belaid (84. Tureček), Lacko – Křivánek (84. L. Arroyo), Fila (61. Peřina), Selnar (61. Tall) – Zoubele
Na lavičce: Jágrik, Písačka, Shudeiwa
Trenér: Jan Kameník
Floder – Koželuh, Donát, Míka, Sokol – Jan Řezníček – Vrána (63. Juliš, 86. Drahoš), Průcha, Kejř (80. Šejvl), Šplíchal (63. Záviška) – Firbacher (80. Kesner)
Na lavičce: Ordelt, Řezníček
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Kotalík • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 423

Komentář

První vážnější moment zápasu přišel v sedmé minutě. Po chrudimském rohovém kopu nechybělo mnoho a kapitán Jihlavy Lacko by si dal vlastní gól. Balon směřující do sítě v poslední chvíli zneškodnil Vejmola.

Domácí brankář se musel znovu ohánět těsně před půlhodinou hry. To zasáhl proti odraženému míči, který na něj po Kejřově centru z pravé strany napálil jeden z hostů. Poradil si také s další šancí Východočechů, která přišla o chvíli později.

Bezbrankové skóre přestalo platit pět minut po startu druhého dějství. Do balonu se z pravé strany opřel chrudimský útočník Filip Firbacher a prostřelil Vejmolu. Vysočina mohla zanedlouho vyrovnat, Zoubeleho zakončení skončilo na tyči.

Na druhou velkou příležitost domácího týmu došlo v 73. minutě. Zkušený záložník Belaid vyslal z levé strany pas od rohového praporku a obránce Křišťál trefil břevno Floderovy branky. Překonat brankáře MFK se ale Horákům nepodařilo a jejich bodová série se zastavila na čtyřech utkáních. Chrudim naopak bodovala popáté za sebou.