02.04.2022 | Kryštof Severa | Zápas

Vyškov odmítl remízu se Žižkovem, pomohl mu nešťastník Soungole

Foto: Filip Ježek
Drnovice – Fotbalisté Vyškova porazili ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Žižkov 2:1. Nováček potvrdil, že se mu doma na jaře daří. V Drnovicích, které mu slouží jako azyl, předtím vyzrál na Varnsdorf a Opavu. Proti poslednímu týmu tabulky vedl poté, co se poprvé ve F:NL trefil záložník Lacík. Další šance ale Hanáci nevyužili a Pražané srovnali. První gól ve druhé nejvyšší soutěži si připsal také Novák. Nerozhodný stav platil až do 86. minuty, kdy balon do vlastní branky poslal hostující Soungole. Viktoria tak na bezbrankovou remízu z Ústí nad Labem nenavázala, na čtrnáctou Příbram ztrácí deset bodů.
18' Lacík
86' Soungole (vl)
33' Novák
11' Srubek
56' Vintr
71' Ackroyd
74' Bazal
Sestavy
Kinský – Oulehla, Srubek (11. Harušťák), Štěpánek, Ilko – Cabadaj (55. Lahodný), Ackroyd (81. Macej) – Lacík (81. Lual), Moučka, Klesa (55. Kanakimana) – O. Vintr
Na lavičce: Spurný, Jambor
Trenér: Rostislav Horáček
Halouska – Bazal, Š. Gabriel, Sakala, Březina (87. Aggoun) – Kopičár (87. Jančura), Soungole – V. Novák (75. Batioja), Sixta (61. Reteno Elekana), Osmančík (61. Voltr) – Vandas
Na lavičce: Soukup, Súkenník
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Berka – Šimáček, Novák • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 382

Komentář

Vyškov začal utkání aktivně. Hned v páté minutě šel Ackroyd po levé straně skoro sám, přízemním centrem hledal Vintra, ale před tím odehrál Gabriel na roh. O pár minut později se do šance dostával právě Vintr, ale u dlouhého míče byl dříve vyběhnutý brankář Halouska. Změna skóre tak přišla až v 18. minutě, kdy Klesův centr propadl k Barnabáši Lacíkovi, jehož dělovka zamířila do levé šibenice.

Žižkov se dočkal srovnání po půlhodině hry. Po krásné kombinaci přiletěl do vápna centr z levé strany a volný Vojtěch Novák usměrnil balon k tyči. V závěru poločasu si Žižkov vytvořil další šance, ale v té největší selhal Sakala, jenž z pravé strany minul branku Kinského. Poločas tak v Drnovicích skončil nerozhodně.

Hned zkraje druhé půle mohl poslat Vyškov do vedení Vintr, ke kterému propadl míč z pravé strany. Nejlepší střelec domácích ale prováhal okamžik vhodný ke střele a ani nezakončil. O minutu později se už fanoušci v Drnovicích zakončení dočkali, když po Vintrově pasu pálil Klesa. Jeho ránu však zblokoval žižkovský obránce.

Postupem času Vyškov hosty v podstatě k ničemu závažnému nepouštěl. Sám sice hrozil z vytrvalého tlaku, tomu ovšem scházela koncovka. Jedno z mála zakončení předvedl střelec prvního gólu Lacík, jenž po diagonále Ilka pálil kousek mimo. Mrzet jej to ale nemuselo. V 86. minutě se opřel do míče Lukáš Lahodný a Daniel Soune Soungole ho tečoval do vlastní branky. Tento moment o osudu sobotního duelu také rozhodl.