02.04.2022 | Redakce | Zápas

Vlašim gólem Broukala v nastaveném čase vydřela výhru nad Varnsdorfem

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim - Fotbalisté Vlašimi ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Varnsdorfem 1:0. Domácí se mohli v tabulce bodově dotáhnout na druhou Líšeň, k tomu ovšem potřebovali vyhrát. Jenže utkání mnoho šancí nenabídlo. Jediná branka utkání padla až v nastaveném čase zásluhou Broukala. Vlašim se v tabulce bodově dotáhla na Líšeň.
90+2' Broukal
bez branek
35' Zlatohlávek
74' Jurásek
79' Svoboda
60' Zbrožek
90+1' Kocourek
Sestavy
Vágner – Křišťan, V. Svoboda, Jurásek (74. Solomon) – Zinhasović, P. Breda, Broukal, Hošek, Rigo (90+4. Lehoczki) – Suchan, Zlatohlávek (61. Gning).
Na lavičce: Řehák, Douděra, Krunert, Toula
Trenér: Martin Hyský
A. Richter – Heppner, M. Richter, Lauko (72. Kocourek), Bláha – Žák, Zbrožek – Radosta (72. Ondráček), Rudnytskyy (59. Schön), M. Kubista – Dordić (85. Velich).
Na lavičce: Porcal, Hušek, Bína
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Ulrich - Pečenka, Černoevič • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 290

Komentář

Souboj dvou týmů, které byly před zápasem v tabulce vzdálené pouze na čtyři body nabídl hodně fotbalu mezi šestnáctkami a v první půli boj o každý metr. Přispělo k tomu i chladné aprílové počasí. Hosté měli šanci po standardní situaci, ale brankář Vágner vyboxoval míč do bezpečí.

Pak hrozil domácí Jurásek, který se sápal po prudkém balonu do vápna, ale nakonec na něj o kousek nedosáhl. Pak pálil Suchan, ale minul branku. Stejný hráč měl vyloženou šanci těsně před poločasem, ale z oblasti penalty netrefil branku.

První větší šanci po přestávce měl Schön, ale jeho hlavičku Vágner rukou vytlačil na břevno. Hra se následně hodně rozkouskovala střídáními a přibylo také faulů. Střídající Solomon před brankářem zakončoval z těžké pozice, ale ani v této šanci branka k vidění nebyla.

Té se diváci ve Vlašimi dočkali až v nastaveném čase, kdy se David Broukal dostal k hlavě po centru z levé strany a prostřelil brankáře Richtera. Domácí si tak připsali do tabulky tři body a posunou se na druhé místo tabulky, kde mají shodně bodů s Líšní.