01.04.2022 | Roman Zajíček | Zápas

Brno doma podruhé nezaváhalo, Příbram opět zdolalo jediným gólem

Foto: fczbrno.cz
Brno – Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v páteční předehrávce 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Příbram 1:0 a připsali si třetí jarní vítězství. Svěřenci trenéra Dostálka nastoupili ke druhému domácímu zápasu v řadě, před týdnem v městském souboji podlehli Líšni. Na výhru nad Středočechy stačila lídrovi tabulky znovu jedna trefa. Zatímco v září rozhodl u Litavky Michal Ševčík, tentokrát vystřelil Jihomoravanům tři body slovenský záložník Bariš.
23' Bariš
bez branek
87' Nečas
79' Soldát
Sestavy
Berkovec – Hrabina, Ad. Čermák, Jakub Šural, Bariš – Texl – Nečas (90. Moravec), A. Fousek (69. Hladík), Blecha (69. Kohoutek), Přichystal (69. M. Ševčík) – Jakub Řezníček
Na lavičce: Šiman, Štěpanovský, Zavadil
Trenér: Richard Dostálek
Melichar – Kvída, Halinský, M. Čermák, Fišl – Vokřínek (87. Schindler), D. Procházka (60. Novotný), Hájek, Vávra (75. Soldát), E. Antwi (60. Gembický) – Wágner
Na lavičce: Smrkovský, Lisý, Budínský
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Černý – Dohnálek, Lakomý • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2118

Komentář

V chladném počasí čekali diváci na Srbské na první šanci do 15. minuty. Byli to hosté, kteří byli v té době aktivnější. Wágner se uvolnil na velkém vápně a nebýt výborné reakce Berkovce, stav by se nejspíš měnil. Domácí se dostali do tempa až ve 20. minutě, kdy poprvé hrozili před Melicharem. Fouskův pokus příbramský gólman dokázal ještě vytěsnit, ale o tři minuty později už lovil míč ze sítě. Přetažený Přichystalův centr na zadní tyč zachytil Damián Bariš a jeho pokus z první zapadl do sítě.

V 31. minutě se výsledek mohl podruhé měnit, to zůstal zcela sám na malém vápně Blecha, leč jeho přízemní střela byla slabší a hostující brankář si mohl připsat důležitý zákrok. V závěru poločasu byli Brňané jasně lepší, druhý zářez byl blízko, ovšem další Barišova pumelice, ani Nečasova hlavička radost fanouškům v publiku neudělala.

Druhá půle mnoho fotbalové krásy nenabídla. Zbrojovka kontrolovala výsledek a soupeře do mnoha příležitostí nepouštěla. Ojedinělou hlavičku vyslal kapitán Wágner, jenže jeho pokus šel metr nad bránu. O něco lépe dopadl po centru Fouska obránce Šural. Po pěkné kombinaci si našel prostor a jeho tutovka minula o pár centimetrů tyčku.

Středočeši toho směrem do útoku mnoho nepředvedli. Sice v závěru několikrát centrovali míče do vápna, ale tam nebyl nikdo, kdo by zakončil. Zbrojovka mohla ještě výsledek potvrdit střídajícím Hladíkem, ale i přes jeho nepřesný pokus hlavou udržela bez větších potíží hubený náskok. Díky tomu si upevnila první místo v tabulce.