02.04.2022 | Petr Frömel | Zápas

Dukla se v televizním utkání blýskla obratem, Souček nasázel Líšni hattrick

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly Praha otočili zápas 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Líšni a zvítězili 4:2. Jihomoravané sice na Julisce za půl hodiny vedli o dva góly, když se trefili Málek a Machalík. Svěřenci trenéra Pilného ale skóre před televizními kamerami čtyřmi brankami změnili ve svůj prospěch. Krátce před koncem prvního poločasu snížil Buchvaldek, vyrovnání pak po přestávce zařídil Daniel Souček. Kapitán „vojáků“ navíc během dvanácti minut přidal další dvě branky. Nejprve z penalty dokonal obrat, následně po rohovém kopu dovršil hattrick.
45' Buchvaldek
57' Souček
64' Souček (pen)
69' Souček
6' Málek
32' Machalík
31' Souček
50' Kozel
74' Breda
41' Černín
63' Veselý
90+3' Málek
Sestavy
Reichl – Barac, D. Breda (78. Kovernikov), Buchvaldek (60. Šebrle), Jeřábek (46. Habovda) – Kim (86. Pázler), Konan, David Kozel, Kulhánek – Ruml, D. Souček (86. Hrubeš)
Na lavičce: Rada, Matoušek
Trenér: Bohuslav Pilný
Veselý – Pašek (85. Ulbrich), Jeřábek, O. Ševčík, Lutonský – Šumbera (70. Toutou Mpondo), Černín, Machalík (70. Krška) – Málek, Zikl, Matocha
Na lavičce: Marek, Bednář, Otrísal, Minařík
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Dorušák – Hájek, Dobrovolný • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 602

Komentář

Na první velkou šanci se dlouho čekat nemuselo, už ve třetí minutě se za hranicí pokutového území opřel do míče Jaroslav Málek, avšak bližší horní roh těsně minul. Uběhly tři minuty a stejný hráč se radoval z gólu, když po Lutonského nahrávce pálil k pravé tyči do spodní části domácí brány.

Následovala nudná pasáž bez větších možností, až po dvaceti minutách hry hlavičkoval u malého vápna Šumbera, ovšem nad. O minutu později pálil velmi tvrdě jeho spoluhráč Černín, ale vedl si podobně. Po další nudné části hry se Líšeň mohla radovat podruhé. Ve 32. minutě doběhl David Machalík na levé straně odražený balon a střelou na vzdálenější tyč nedal Reichlovi šanci.

Dukla se do zápasu dostávala pomaleji, až v závěru první půle si vypracovala několik příležitostí, v největší šanci trefili její hráči břevno. Snížení se ale přece jen dočkali, v poslední minutě základní hrací doby propadla Kimova přihrávka hostující obranou a Lukáš Buchvaldek z hranice malého vápna zamířil do volné části Veselého branky.

Hosté se mohli do dvoubrankového trháku vrátit v 53. minutě, kdy se do Málkova centru položil Ševčík, jeho hlavičku však se štěstím zastavil na čáře Reichl. Nevyužitá šance mohla Líšeň hodně mrzet, o čtyři minuty později se na druhé straně opřel levačkou do balonu kapitán Dukly Daniel Souček a krásně zamířil do horní části brány.

A to nebylo vše, uplynulo dalších sedm minut a pražský celek šel poprvé do vedení, když stejný hráč proměnil pokutový kop. Z penaltové značky poslal svou střelu na pravou stranu. A za pět minut to bylo už o dva góly a Daniel Souček zkompletoval hattrick, když po rohovém kopu hlavičkoval z bezprostřední blízkosti za bezmocného Veselého.

Studená sprcha pro brněnský tým, zatímco domácí pokračovali v aktivitě. Náskok mohl zvýšit Ruml, ovšem jeho střelecký pokus proletěl vysoko nad břevnem. Zdramatizovat utkání mohl na druhé straně nový muž na hřišti Toutou Mpondo, avšak ani on bránu netrefil. V 84. minutě mohla Dukla definitivně zpečetit svou výhru, Kim dokázal obejít gólmana, jeho následnou střelu stihl na brankové čáře zblokovat Málek.

Neproměněná tutovka však na konečný výsledek neměla vliv, v poslední minutě to ještě za hosty zkoušel Lutonský, ale jeho střela těsně minula břevno.