10.04.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf udeřil po přestávce, Ústí zdolal rozdílem třídy

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu porazili v utkání 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 3:0 Ústí nad Labem a ukončili svou sérii tří porážek v řadě. Hrdinou zápasu se stal po změně stran Bojan Dordič – úřadující vítěz ankety Hráč měsíce. Bosenský štírek obstaral v rozmezí čtvrt hodiny dva úvodní góly. Definitivní podobu dal skóre v nastaveném čase Adam Ondráček. Svěřenci trenéra Drska si výhrou polepšili v tabulce na šestou pozici. Ústí je čtrnácté se čtyřbodovým náskokem na předposlední Chrudim.
71' Dordič
86' Dordič
90+2' Ondráček
bez branek
bez karet
5' Kabancov
17' Čítek
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hušek, Heppner – Bláha, Žák – Schön (87. Velich), Kocourek (74. Ondráček), Radosta (87. Zbrožek) – Dordić (90. Bína).
Na lavičce: Porcal, Lauko, Rudnytskyy
Trenér: Pavel Drsek
J. Plachý – Švanda, Kabancov, Čítek, Kurka (56. Emmer) – Brak, Gedeon, D. Černý, Miskovič (77. Pražák) – Krobot, Tymošenko (75. Jiránek).
Na lavičce: Němec, Strada, Uličný, Gonzalez
Trenér: David Jarolím
Rozhodčí: Zelinka – Bureš, Žurovec • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 551

Komentář

Severočeské derby Varnsdorfu s Ústím začalo pozvolna. Na hřišti byla cítit nervozita, kterou doprovázela řada nepřesných přihrávek. Diváci tak sledovali hru převážně na polovině hřiště. Arma navíc během čtvrt hodiny hry obdržela dvě žluté karty. Přesto to bylo Ústí nad Labem, které si jako první vypracovalo šanci. Ve 23. minutě si Brak navedl míč na hranici velkého vápna a prověřil pozornost domácího brankáře, Richter nakonec razantní střelu vytáhl na rohový kop.

Po půl hodině hry převzali otěže fotbalisté Varnsdorfu. Ve 40. minutě se do centru opřel nůžkami Dordič, jeho pokus na poslední chvíli zlikvidoval Plachý. O minutu později se bosenský šikula dostal k zakončení znovu, tentokrát minul horní tyč jen o pár centimetrů. A když se neujala ani střela Heppnera ve 44. minutě, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle nastoupila obě mužstva bez změn v sestavě. Ovšem Varnsdorf jako vyměněný. Tým ze Šluknovského výběžku začal přesněji kombinovat a hrát více po stranách. V 62. minutě si další pokus navíc zapsal Dordič, jeho projektil ale ještě hosté dokázali zablokovat.

V 71. minutě se měnilo skóre poprvé. Marek Richter vyslal přízemní centr do vápna, který sice minul Žáka, ale doputoval až k Bojanu Dordičovi, jenž přesnou střelou k levé tyči otevřel skóre utkání. Arma měla od té doby plné ruce práce. Na Plachého se valil jeden útok za druhým. V 75. minutě mohl zvýšit Schön, jeho pokus ale vyrazil pozorný gólman. Jen o minutu později netrefil odkrytou bránu ve skluzu Richter.

Pojistku pro Varnsdorf přidal v 86. minutě opět Bojan Dordič. Ten dostal přesný míč za otevřenou obranu, zamířil si to přímo na bránu a přízemní střelou kolem gólmana zvýšil na 2:0. Tečku za zápasem a radost 551 divákům udělal v nastaveném čase Adam Ondráček, který po skrumáži v malém vápně uklidil míč do ústecké sítě potřetí.

Varnsdorf se v tabulce posunul na šesté místo s čtyřiatřiceti body, Arma je čtrnáctá s třiadvaceti body.