13.04.2022 | Petr Frömel | Zápas

Třinec přišel v nastavení o výhru nad Varnsdorfem

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince remizovali v utkání 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s Varnsdorfem. Vše podstatné se událo po změně stran. Slezany poslal v 52. minutě do vedení René Dedič, výhru ale domácí neslavili. V závěru nastavení vystřelil hostům bod Marek Richter. V tabulce třináctý Třinec bodoval na svém stadionu počtvrté v řadě. Severočeši jsou šestí.
52' Dedič
90+4' Richter
32' Ba
84' Zbrožek
Sestavy
Hasalík – Bolf (46. Szewieczek), Foltyn, T. Ba (35. Bedecs), Javůrek – Omasta, Habusta, Machuča, Kania (87. Hýbl) – Juřena (90+2. Petráň), Dedič.
Na lavičce: Paleček, Buneš, Weber
Trenér: Martin Zbončák
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hušek (60. Rudnytskyy), Heppner – Bláha, Žák (78. Velich) – Schön (82. Ondráček), Kocourek (60. Lauko), Radosta (60. Zbrožek) – Dordić.
Na lavičce: Porcal, Bína
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Nehasil – Machač, Matoušek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 423

Komentář

Varnsdorf začal aktivně. Hned v úvodu střílel Schön vysoko nad bránu, o chvíli později mířil hlavou mezi tři tyče Kouřil, ale Hasalík byl pozorný. 

Oba týmy se snažily útočit, ale na první velkou možnost se muselo čekat až do 26. minuty, kdy po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Dedič a jeden z hostujících obránců vyhlavičkoval balón z brankové čáry. Dorážející Foltyn poté míč do sítě nedostal. Byla to prakticky jediná gólovka prvního poločasu. V jeho závěru ještě zkoušeli štěstí Omasta se Schönem, ovšem ani jednomu se skórovat nepovedlo.

Stav se poprvé měnil na začátku druhého dějství. Omasta házel dlouhý aut na přední tyč a René Dedič poslal míč hlavou právě k tyči. Třinec se následně zaměřil především na defenzívu, čemuž odpovídalo dění na hřišti. 

Další šance se diváci dočkali v 72. minutě, kdy domácí mohli svému protivníkovi odskočit. Machučův centr málem zužitkoval Kania, ale balón adresoval pouze do boční strany sítě. O chvíli později hlavičkoval Foltyn, avšak jen do gólmana Varnsdorfu. 

Nevyužité příležitosti mohly slezský celek nakonec hodně mrzet. Domácí sice dokázali svůj těsný náskok držet hodně dlouho, ovšem hosté v úplném závěru, ve čtvrté minutě nastavení, prakticky z poslední útočné akce zápasu vyrovnali. Marek Richter po rohovém kopu usměrnil míč za Hasalíkova záda. Body se tak nakonec po remíze 1:1 dělily.