13.04.2022 | Daniel Kinc | Zápas

Další krok k záchraně. Příbram proti Vyškovu rozhodla z penalty

Foto: Filip Ježek (mfkvyskov.cz)
Drnovice – Souboj dvou týmů ze středu tabulky viděli diváci v Drnovicích, kde na jaře doma neporažený Vyškov přivítal Příbram. O osudu utkání rozhodla situace ze 63. minuty, kdy Klesa zahrál ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil hostující kapitán Tomáš Pilík. Šance domácích na vyrovnání následně zahodil střídající Kanakimana. Tři body tak putovaly do Příbrami.
bez branek
63' Pilík (pen)
46' Matys
89' Andrés (masér)
90' Štěpánek
5' Vilotič
84' Novotný
Sestavy
Kinský – Ilko (71. Macej), Matys, Štěpánek, Oulehla – Cabadaj (71. Dan Jambor), Ackroyd – Klesa, Moučka (71. M. Sedlák), Němeček (54. Kanakimana) – O. Vintr (30. Lual).
Na lavičce: Spurný, Harušťák
Trenér: Rostislav Horáček
Melichar – Kvída, Halinský, Fišl, Vilotić – Petrák (79. Soldát), M. Čermák (89. Tregler), T. Pilík (79. Vávra), Gembický (69. D. Procházka), Novotný – Wágner.
Na lavičce: Smrkovský, Antwi, Hájek
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Kvítek – Caletka, M. Novák • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 511

Komentář

Domácí do utkání vstupovali v roli lehkého favorita. První náznak šance si vypracovali po čtvrthodině hry, kdy přetažený centr Vintra vrátil Štěpánek hlavou do ohně, ale Cabadaj zblízka trefil jen obránce soupeře. Na druhé straně zahrozil taktéž hlavou po centru Pilíka Vilotič, jeho akci zastavil ofsajd.

Jedinou větší šanci tak nabídla až 23. minuta duelu, kdy si ve vápně našel centr z pravé strany hostující Gembický. Po otočce rychle vypálil, avšak přesně do míst, kde byl připravený Kinský, a ten dobře zasáhl. Po půlhodině přišla komplikace pro domácí, když zraněného nejlepšího střelce týmu Vintra musel nahradit Lual. Ve zbytku půle už diváci v Drnovicích příliš fotbalové krásy neviděli, spíš hodně nepřesností.

Druhá půle začala obrovskou šancí Příbrami, která byla centimetry od otevření skóre. Po sérii chyb a nedorazů v domácí obraně proskákal míč až na Wágnera, jehož tečovaná rána se snášela mimo dosah Kinského, ale doslova za vteřinu dvanáct vykopnul jeden z obránců Vyškova míč z brankové čáry na roh.

V 55. minutě měl dobrou pozici ve vápně po centru Lual, hlavou ale nezakončil přesně. Klíčový moment duelu přišel po více než hodině hry, kdy po centru hostů z rohového kopu zahrál Klesa při výskoku rukou a rozhodčí po chvíli váhání nařídil penaltu. Té se ujal zkušený Tomáš Pilík a ranou doprostřed branky otevřel skóre – 0:1.

Vyškov se hnal za vyrovnáním, trenér Trousil sáhnul dokonce k trojnásobnému střídání. Blízko srovnání byl čtvrt hodiny před koncem Kanakimana, kterého krásně mezi stopery vysunul Macej. Rodák z Burundi už překonal Melichara, ale míč padající do sítě vykopl z čáry hrdina duelu Pilík.

V závěrečných minutách Vyškovští svůj tlak ještě stupňovali, vše vsadili na jednu kartu. Nakonec si vypracovali ještě jednu velkou šanci a opět to byl Kanakimana. Ten si tentokrát ve vápně zpracoval centr Jambora, ale z hranice malého vápna vysoko přestřelil a schoval hlavu v dlaních.

Příbram se už v závěru probránila k hubené výhře a veze tak z Drnovic cennou výhru 1:0. Navíc se na svého soupeře dotáhla v tabulce na rozdíl jednoho bodu.