13.04.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim uhájila ve šlágru se Spartou druhé místo, zápas neměl vítěze

Foto: Veronika Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Středeční 23. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přineslo i atraktivní souboj dvou mužstev z horních pater tabulky. Druhá Vlašim hostila čtvrtou rezervu Sparty a po remíze 1:1 uhájila před soupeřem svůj tříbodový náskok. Pražany poslal po deseti minutách do vedení Lukáš Juliš. Za domácí srovnal jen krátce po změně stran svou premiérovou trefou v soutěži Abdallah Gningue. Oba týmy dohrávaly po vyloučeních Juráska a Polidara v deseti. Letenští se v neúplné tabulce posunuli o skóre na třetí místo před Líšeň.
47' Gning
10' Juliš
45+1' Jurásek
51' Svoboda
74' Breda
82' Jurásek
82' Hyský (trenér)
84' Hyský (trenér)
43' Polidar
55' Suchomel
84' Polidar
Sestavy
Vágner – V. Svoboda, Broukal, P. Breda, Hošek – Křišťan, Suchan (90+1. Lehoczki), Zinhasović (46. Rigo), Jurásek – Zlatohlávek (70. Icha), Gning (77. Solomon).
Na lavičce: Řehák, Krunert, Toula
Trenér: Martin Hyský
Kotek – Suchomel (80. Gelašvili), Polidar, Večerka, A. Gabriel – Vydra, Minčev, F. Souček (72. Pudhorocký), Ryneš, Jonáš – Juliš (64. M. Kozák).
Na lavičce: Tůma, Šilhart, Šimáček, Dao
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Adámková – Dohnálek, Mojžíš • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 882

Komentář

Utkání dvou celků z čela tabulky odstartovalo velkou šancí Sparty. V 9. minutě Minčev šikovně obešel obránce u brankové čáry a míč předložil před odkrytou bránu na Juliše, ale nebezpečí nakonec zažehnal jeden z obránců, který vykopl míč z brankové čáry. O minutu později však bylo na straně hostí radosti víc. Ryneš po chybě domácích propasíroval míč na Lukáše Juliše, který se dostal před Vágnera a dokázal poslat balon do sítě – 0:1.

Vlašim inkasovaná branka nakopla a domácí byli aktivnější směrem dopředu, ale k vážnějšímu ohrožení Kotka se dlouhou dobu nedostali. Za zmínku stojí hlavička Broukala po rohovém kopu, ale Kotek byl u své tyče připraven. Až po půl hodině hry se uvolnil ke střele Tomáš Zlatohlávek, ale střela mířená do šibenice šla těsně vedle! Do kabin se tedy v lepším rozpoložení odcházelo hostům. 

O přestávce se Martin Hyský rozhodl ke změně v sestavě, kdy na hřiště putoval Tomáš Rigo. A právě nový hráč na hřišti se hned ocitl ve velké šanci, ale byl z toho nakonec rohový kop. Litovat nicméně domácí nemuseli. Po rozehrání rohu zůstali u míče a byl to právě Rigo, který odcentroval a míč nakonec dokázal usměrnit do sítě Abdallah Gning – 1:1. 

Vlašim byla ve druhém poločase nebezpečnějším týmem a otočit vývoj utkání mohl Suchan, ale míč na zadní tyči nasměřoval vedle branky. Dvacet minut před koncem se uvolnil k zakončení Matěj Jurásek, ale jeho střelu vykryl Kotek. 

Závěr zápasu pak přinesl výbuch emocí na obou stranách. Nejprve Jurásek podle sudí Adámkové nešetrně dohrál souboj s Kotkem a po druhé žluté kartě šel pod sprchy. Netrvalo dlouho a poměr sil se vyrovnal, když po úderu loktem obdržel druhou žlutou Suchomel a musel rovněž opustit hřiště. Do třetice viděl dvě žluté karty i trenér Vlašimi Martin Hyský a závěr remízového duelu sledoval z tribuny.