13.04.2022 | Jan Prošek | Zápas

Jihlava zaskočila favorita, s Líšní zvítězila 1:0

Foto: www.fcvysocina.cz
Jihlava - V rámci 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítala Jihlava na svém hřišti Líšeň, kterou díky brance Vojtěcha Křišťála porazila 1:0. Až do sedmdesáté minuty se hrálo ze bezbrankového stavu, avšak následně Vysočina zaúřadovala a nakročila ke šťastnému konci. Navíc když v 88. minutě nevyrovnal Jakub Černín, bylo o třech bodech rozhodnuto. Brňané tak opustili třetí pozici, na které je vystřídala rezerva Sparty.
70' Křišťál
bez branek
33' Zoubele
39' Fila
52' Ritter
90' Moťovský (trenér brankářů)
90+2' Vedral
49' Šumbera
69' Černín
90+2' Jeřábek
Sestavy
Vejmola – Křišťál, T. Vlček, D. Krčík, T. Svoboda – Tureček, Belaid (74. Lacko) – Selnar (74. Křivánek), Ritter (85. Peřina), Fila (74. Vedral) – Zoubele (88. Tall)
Na lavičce: Lancman, Arroyo
Trenér: Jan Kameník
Veselý – Pašek (79. Bednář), Jeřábek, O. Ševčík (50. Minařík), Lutonský – Černín – Šumbera (79. Ulbrich), Málek, Matocha, Machalík (66. Krška) – Toutou Mpondo (66. Zikl).
Na lavičce: Marek, Chládek
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Ulrich – Poživil, Hádek • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 415

Komentář

První výraznější šanci viděli diváci na stadionu až ve 23. minutě. Vysočina rozehrávala rohový kop, centr se snesl před branku, kde hlavičkoval Křišťál. Směr zakončení zkoušel změnit ještě Zoubele, ale balon skončil nad brankou. V rámci hodně bojovného prvního poločasu se další závažnější šance neurodila, naopak bylo k vidění mnoho nepřesností na obou stranách.

Podobný styl hry pokračoval i po změně stran. Domácí hráči se postupně dostávali do tempa, které gradovalo v poslední půlhodině. V 64. minutě měli fotbalisté Jihlavy zajímavou možnost, ale pokus Zoubeleho z malého vápna výborně zastavil brankář Veselý. O šest minut později se už fanoušci Vysočiny radovali! Tijani Belaid rozehrál na levé straně rohový kop a balon do branky u vzdálenější tyče uklidil Vojtěch Křišťál.

Jihlava o těsný náskok málem rychle přišla, když Málkovu ránu dokázal brankář Vejmola vytáhnout mimo branku. Následně po rychlém přenesení hry neuspěl Vedral. V závěru zápasu mohla Líšeň vyrovnat, ale zakončení hostů vytáhl Vejmola znovu na rohový kop. Z něj se už Líšeň neprosadila, a tak body zůstávaly v Jihlavě. Vysočina tak zaskočila favorita a zvítězila 1:0.