16.04.2022 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí uhrálo remízu s Vyškovem, branky padaly až v poslední patnáctiminutovce

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem - Ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uhrálo trápící se Ústí nad Labem remízu 1:1 s Vyškovem. Dvanáct minut před vypršením normální hrací doby poslal jihomoravský celek do vedení teprve devatenáctiletý František Matys. Jenomže Severočeši se nevzdali a o pět minut později srovnal stav zápasu Ladislav Krobot, a tak oba kluby braly po bodu. Domácí mužstvo zůstává těsně nad sestupovou pozicí, ale Chrudimi se vzdálilo na pět bodů.
83' Krobot
78' Matys
31' Brak
67' Krobot
28' Harušťák
60' Lahodný
Sestavy
J. Plachý – Kabancov (59. A. Černý), Brak, Čítek, Uličný (83. Kurka) – Tymošenko, Gedeon (59. Emmer) – Švanda, Jiránek (59. Ogiomade), Miskovič (78. Gonzalez) – Krobot
Na lavičce: Němec, Strada
Trenér: David Jarolím
Kinský – Ilko, Matys, Harušťák, Němeček (65. Oulehla) – Kanakimana (62. Klesa), Lahodný, Cabadaj (88. Ackroyd), Lacík – Moučka – M. Sedlák (62. Macej)
Na lavičce: Spurný, Jambor, Thon
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Franěk – Černoevič, Hádek • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 483

Komentář

V první brankové příležitosti se ocitl ve třetí minutě Barnabáš Lacík, jehož pokus zblokovala defenziva Army do bezpečí. O pět minut později hosté zahrozili znovu, když Tomáš Cabadaj z pětadvaceti metrů vystřelil vysoko nad.

S desátou minutou si šanci vytvořili i fotbalisté Ústí nad Labem, ale Ladislav Krobot přestřelil. Za devět minut Bienvenue Kanakimana lehce prošel domácí obranou a z dobré střelecké pozice z úhlu svůj vysněný cíl minul. Stejný hráč se mohl stát slavným ve 25. minutě, avšak orazítkoval tyč. Ve 29. minutě Jiří Miskovič pálil téměř z deseti metrů trestuhodně nad, a proto po úvodním dějství platil bezbrankový stav.

Druhou půli začala obě mužstva před 483 diváky opatrně, až v 72. minutě po trestném kopu střídajícího Jakuba Emmera nenalezl rovněž střídající Adam Černý zblízka recept na Antonína Kinského. Poté, co časomíra ukrojila dalších šest minut, se dokázali svěřenci Rostislava Horáčka a Jana Trousila prosadit. František Matys po centru Michala Klesy hlavičkoval přesně za záda Jana Plachého - 0:1.

Ihned po inkasované brance vyslali bratři Jarolímové na trávník José Lorenza Gonzaleze, jenž důvěru realizačnímu týmu splatil po pětiminutovém pobytu na hřišti. Útočník Army zahrál trestný kop na Ladislava Krobota, jenž nikým neatakovaný hlavičkoval přesně do šibenice - 1:1. Vzhledem k průběhu skončilo utkání zaslouženou dělbou bodů, která ale pro Severočechy je vzhledem k situaci v soutěžní tabulce hodně málo. Vyškov bude v tabulce se ziskem 29 bodů minimálně do konce víkendu obývat jedenáctou příčku.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Po špatné sérii čtyř porážek jsme chtěli získat tři body, to ovšem nedopadlo. Na druhou stranu jsme odehráli velmi slušný zápas v Brně, Zbrojovku jsme potrápili a na tento výkon jsme chtěli navázat. Proti Vyškovu to ale bylo trápení. Nedostali jsme se do šance, tlaků, málo nebezpečných situací, což je pro mě nepochopitelné. Vyškov je velmi silný, když se podíváme do tabulky na počet vstřelených a obdržených gólů. Má sílu, rychlé, šikovné a technické hráče. My jsme měli v prvním poločase jen jednu šanci od Ladislava Krobota. Když je nějaká branková příležitost, hledáme někoho, kdo by zakončil, tlačil se do koncovky a byl nebezpečný. Celkově máme málo nebezpečných situací a kromě Krobota nemáme nikoho. Jaro jsme poměrně dobře začali a teď jsme se dostali do útlumu. Bylo hodně zápasů za krátký časový úsek. Chci bojovat, nechci nic vzdávat. Je tu hodně mladých kluků, kteří potřebují starší hráče vedle sebe. Kluci teď dostanou po třech týdnech bez volna dva dny volna. Neříkám, že jsem spokojený s jedním bodem, ale i ten je dobrý. Musíme se připravit do dalších zápasů.“

Jan Trousil (MFK Vyškov): „Jeli jsme do Ústí nad Labem s tím, že nesmíme nechat Armu se na nás v tabulce dotáhnout. Myslím si, že od začátku zápasu jsme byli lepším týmem. Měli jsme v první půli dost situací, abychom góly dali. Domácí byli zaskočeni po několika šancích, my góly neproměnil a nechali Ústí nad Labem žít. O pauze jsme kluky upozorňovali na to, že do druhé půle přijde do zápasu úplně jiné mužstvo. Náš gól padl v 78. minutě po rohovém kopu, kdy jsme se dostali do vedení. Bohužel v 83. minutě soupeř vyrovnal. Poté jsme ještě měli několik šancí na zvýšení skóre, ale nebyli jsme schopni se prosadit. Cíl vyhrát jsme nakonec splnili na půl. Možná by zápas dopadl jinak, kdybychom měli hráče, jako je Jaromír Srubek a Filip Štěpánek, kteří jsou našimi stopery. Soutěž rozjeli a jsou silní ve vzduchu, Štepánek v rozehrávce. Naši stopeři hráli velmi dobře na to, že jim je 19 let. Ve Vyškově máme stále na čem stavět, protože kluci jsou mladí, pracovití, nebojí se hrát, dobře se s nimi pracuje. Stále jdeme kousek po kousku za naším největším cílem, který byl před začátkem, kdy nás všichni odepisovali, a blížíme se k záchraně. Nyní nás ještě čeká doma Brno a Vlašim, první a druhý tým tabulky. Před ničím se nebudeme vzdávat a dopředu skládat zbraně. Máme na to, abychom s těmito týmy hráli dobré zápasy. Já týmu věřím a bod ze severu Čech je pro nás samozřejmě plusový.“