16.04.2022 | Tomáš Reiner | Zápas

Příbram zaskočila rozjetou Vlašim, vítěznou branku v nastavení zaznamenal Halinský

Foto: fkpribram.cz
Příbram - Ačkoliv se Příbram nachází ve spodní polovině tabulky, tak ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pozlobila druhou Vlašim a zvítězila 2:1. Přitom hostující celek ve třinácté minutě poslal do vedení Tomáš Zlatohlávek. Jenomže Středočeši v závěru poločasu vybojovali pokutový kop, jenž proměnil zkušený Tomáš Pilík. Už to vypadalo, že střetnutí dojde do remízového stavu, ale ve druhé nastavené minutě si vzal slovo osmnáctiletý Denis Halinský, který dokonal překvapení do zdárného konce.
24' Pilík (pen)
90+2' Halinský
13' Zlatohlávek
37' Novotný
77' Wágner
78' John
Sestavy
Melichar – Kvída (69. Tregler), Halinský, Fišl, Vilotić – T. Pilík (C) (69. Hájek), M. Čermák (87. Soldát), Gembický (79. D. Procházka), Petrák – Novotný (87. E. Antwi), Wágner
Na lavičce: Smrkovský, Vávra
Trenér: Marek Nikl
Vágner – Lehoczki, Broukal, Křišťan, Hošek (67. Zinhasović) – Rigo (67. Solomon), Icha, Suchan, P. Breda (C) – Zlatohlávek (79. M. Douděra), Gning (88. Toula)
Na lavičce: Řehák, Krunert, Kneifel
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Proske - Kotík, Ježek • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 567

Komentář

Příbram byla během úvodních minut lepší a vstup do zápasu se jí povedl, když ve skluzu zakončoval těsně mimo Tomáš Wágner. Vlašim si poté vytvořila dvě šance a jednu z nich dokázala využít. Po necelé čtvrthodině zápasu poslal favorita do vedení Tomáš Zlatohlávek - 0:1. Od inkasovaného gólu se ovšem hrálo pouze na jednu bránu a k velkému překvapení to byla brána hostujícího celku. Dominik Gembický byl ústřední postavou prvního poločasu, když se sám dostával do zakončení nebo připravoval šance pro spoluhráče. Poslední zmíněný hráč mířil zpoza šestnáctky těsně vedle pravé tyče, zatímco střelou z pravé strany pokutového území krátce před koncem poločasu trefil vybíhajícího Matyáše Vágnera. Ondřej Novotný hlavičkoval po jeho krásném centru ze strany těsně nad. 

Důležitý moment se však odehrál v polovině prvního poločasu, když Matyáš Vágner trefil odkopem z hranice šestnáctky spoluhráče do ruky a poté hasil chybu tak, že fauloval Dominika Gembického běžícího na bránu. Penaltu proměnil stejně jako proti Vyškovu kapitán Tomáš Pilík - 1:1. 

Po přestávce příliš mnoho šancí ze hry nepřicházelo. Domácím fanouškům ale přesto zatrnulo, jelikož domácí brankář Martin Melichar v rychlém sledu dvakrát chyboval v rozehrávce. První chybu stihl napravil, naopak nákop Tomáše Zlatohlávka zamířil těsně vedle pravé tyče prázdné brány. 

Skórovat proti svému bývalému týmu mohl dvakrát Jan Suchan. V prvním případě však zneškodnil jeho tečovanou střelu z levé strany šestnáctky reflexivním zákrokem Martin Melichar a po přestávce si poradil i s jeho technickým pokusem zpoza pokutového území. Vypadalo to na dělbu bodů, jenže fotbal se má hrát až do závěrečné sekundy a Příbram také tak učinila, když se v nastaveném čase postaral o obrovskou senzaci osmnáctiletý obránce Denis Halinský. Favorit zápasu tak nezískal ani bod, zatímco Příbram zaslouženě vyhrála a zapsala důležité tři body.