17.04.2022 | Michal Nussbauer | Zápas

Žižkov remizoval s Třincem, pátou porážku v řadě odmítl těsně před koncem Súkenník

Foto: fkvz.cz
Praha – Fotbalisté posledního Žižkova remizovali v utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:2 s Třincem a ukončili svou čtyřzápasovou šňůru porážek. Od další přitom nebyli Pražané daleko. Na úvodní gól Vandase zvládli Slezané dvakrát odpovědět a po trefách Machuči a Habusty je od triumfu dělilo několik desítek sekund. Viktorce ovšem zkraje nastavení vystřelil bod Súkenník. Výhru nicméně neslavili Žižkovští už dvacet duelů v řadě a jejich situace na chvostu tabulky je kritická. Třinec, jenž zapsal třetí remízu v řadě, je třináctý.
23' Vandas
90+1' Súkenník
38' Machuča
60' Habusta
48' Quintero Batioja
2' Bedecs
Sestavy
Halouska – Řezáč (44. Aggoun), Březina (82. Sixta), Š. Gabriel, Muleme – Osmančík (57. Reteno Elekana), Súkenník, Batioja, V. Novák – Vandas, Voltr (57. Nabijev).
Na lavičce: Soukup, Kopičár, Soungole
Trenér: Daniel Veselý
Hasalík – Bolf, Bedecs, Foltyn, Javůrek (88. Hýbl) – Omasta, Habusta, Machuča, Kania (88. Szewieczek) – Juřena (65. Weber), Dedič.
Na lavičce: Paleček, Klusák, Buneš, Petráň
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Zaoral – Arnošt, Bureš • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 481

Komentář

Ještě než se diváci v Seifertově ulici stačili pořádně usadit na svých místech, stali se svědky momentu, ve světě profesionální kopané málokdy vídaného. Hostující brankář Hasalík totiž ani ne dvě minuty po úvodním hvizdu v domnění, že se nejednalo o malou domů, chytil do ruky přihrávku jednoho ze spoluhráčů. Žižkov tak zahrával nepřímý volný kop z hranice malého čtverce. Otevřít skóre zápasu se zakončujícímu Gabrielovi nepodařilo, ačkoliv svoji tvrdou pumelicí málem přerazil břevno třinecké svatyně.

Ve 23. minutě už ale hrála branková konstrukce s domácími. Po Řezáčově vhazování se na pravém křídle uvolnil k centru Radek Voltr, jehož nabídkou nepohrdl Pavel Vandas a hlavou poslal kulatý nesmysl o tyč za záda bezmocného Hasalíka – 1:0! Skóre se ale v prvním dějství měnilo ještě jednou a Viktoria z toho radost neměla. Probíhala 37. minuta, když si nadýchaný centr z hloubi pole našel Ondřej Machuča a hlavou jej usměrnil za záda Halousky, čímž srovnal 1:1. Krátce před poločasovým hvizdem ještě po pěkné otočce pálil z dobré pozice Voltr, nedokázal si ovšem seřídit mířidla a trefit prostor mezi třemi tyčemi. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

První nebezpečnou střelu druhé půle si připsal domácí Novák, jenže jeho jedovatá rána levačkou v 59. minutě pouze proskákala těsně vedle tyče. O minutu později naopak padla branka na druhé straně hřiště. Dlouhý aut z pravé strany za sebe prodloužil Juřena přesně do prostoru, kam si nabíhal hostující Jakub Habusta. Ten v plném běhu dokázal trefit balon ideálně a rozvlnit síť, jako správný kapitán tak zavelel k obratu změnou skóre na 1:2. 

Domácí celek dřel a viditelně chtěl ze zápasu vydolovat alespoň jednobodový zisk. Modlitby žižkovských fanoušků byly vyslyšeny během závěrečného tlaku na konci 90. minuty. Odražený míč po rohovém kopu si totiž našel Igor Súkenník, který přesnou střelou umístil kulatý nesmysl do pravého horního rohu branky a uzavřel tak konečný stav utkání na 2:2.