16.04.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Prostějov o vítězství nad Duklou rozhodl už v dvaatřicáté minutě

Foto: fkdukla.cz
Prostějov - V utkání dvou soupeřů ze středu tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se z vítězství radoval Prostějov, který nad Duklou zvítězil 2:1. Přitom všechny trefy padly už v prvním poločase, když skóre zápasu otevřel už ve třetí minutě Jan Schaffartzik. Avšak odpověď našel už po sedmnácti minutách Štěpán Šebrle. Jenomže ani to nebylo vše a stav zpátky na stranu Prostějova strhl Michael Hönig, a tak se moravský tým dotáhl dva body za sedmé Pražany.
3' Schaffartzik
32' Hönig
20' Šebrle
14' Hönig
29' Schaffartzik
42' Kušej
62' Jiráček
39' Kulhánek
78' Cienciala
Sestavy
Bárta – Urbanec, Schuster (C), Schaffartzik, Zapletal – Hönig, Jiráček, Omale, Kušej – Bartolomeu (87. Kopřiva), Koudelka (89. Bialek)
Na lavičce: Nemrava, Stříž, Zukal, Amobi, Klimeš
Trenér: Daniel Šmejkal
F. Rada (C) – Ruml (66. Barac), Piroch, Kulhánek, Kovernikov (84. Pázler) – D. Souček (75. Cienciala), Habovda, David Kozel (75. Hrubeš), Šebrle (66. Červenka) – Buchvaldek, Kim
Na lavičce: Reichl, Konan
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Hanousek – Kotalík, Dohnálek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 527

Komentář

Souboj dvou týmů z klidného středu tabulky začali lépe domácí fotbalisté, kteří se hned ve 3. minutě hry dostali do vedení. První střelecký pokus Kušeje byl sice ještě nepřesný, avšak vzápětí se prosadil Jan Schaffartzik a Prostějov vedl 1:0. Hosté se samozřejmě snažili okamžitě odpovědět, proti zformované defenzivě soupeře to ale měli těžké a do zakončení se prakticky nedostávali. Přesto bylo ve 20. minutě srovnáno na 1:1, když se po centru z levé strany ve vápně nejlépe zorientoval Štěpán Šebrle, jehož přízemní střela skončila až za zády domácího gólmana Bárty.

Na konci první půlhodiny hry byl blízko ke gólu Buchvaldek, jeho přímý kop mířící do šibenice ale bravurně zneškodnil domácí brankář. Hned z protiútoku se naopak prosadili domácí, když centr Kušeje vyrazil Rada pouze k Michaelu Hönigovi, který ve velké pohodě vrátil domácímu celku vedení. V závěru poločasu byl k vidění hlavně boj. V nastavení měl po rohovém kopu velkou šanci Habovda, jenže gólmana Bártu nepřekonal a do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a hned v 53. minutě byl blízko ke gólu Bartolomeu. Po rychlém protiútoku ale jeho gólovou střelu dokázal zblokovat vracející se Ruml. Jen o pár minut později byl Bartolomeu v další šanci, po odrazu ve vápně ale míč poslal jen mimo. Přibližně po hodině hry měl na druhé straně dvě dobré šance také Kovernikov, ani on ale nedokázal přesně zamířit a stav zápasu se neměnil.

Hostující trenér Bohuslav Pilný zkusil v závěru prostřídat, avšak šance si vytvářeli především domácí. Do střeleckých pozic se dostal Schaffartzik a poté také Kušej, brankáře Radu ale nepřekonali. V 79. minutě měl velkou šanci Solomon Omale. Po standardní situaci poslal míč do břevna a následně pak nůžkami zakončoval těsně nad bránu. Závěr zápasu byl hodně emotivní a k vidění byla celá řada ostrých osobních soubojů. Skóre se ale již nezměnilo a domácí fotbalisté tak získali tři body za výhru 2:1.