16.04.2022 | Roman Zajíček | Zápas

Šlágr sobotního programu skončil remízou, Líšeň červenou kartou pomohla Opavě

Foto: sklisen.com
Brno - 24. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo souboj, v němž oba celky bojují o třetí pozici, avšak duel došel do remízového stavu 1:1. Domácí mužstvo poslal v šestatřicáté minutě do vedení Martin Zikl, avšak po hodině hry uviděl za druhou žlutou červenou kartu Jaroslav Málek. A tak se Slezanům povedlo srovnat, když se mezi střelce zapsal Jan Kadlec. Hostující celek dál hrozil, ale další míč do sítě už nedostal.
36' Zikl
65' Kadlec
60' Málek
61' Málek
69' Veselý
45' Didiba
57' Celba
60' Kadlec
64' Kopečný
Sestavy
Veselý – Pašek, Jeřábek, O. Ševčík (C), Lutonský – Černín – Ulbrich (84. Bednář), Málek, Matocha (90+4. Minařík), Machalík (90+3. Šumbera) – Zikl (84. Toutou Mpondo)
Na lavičce: Marek, Vítek, Otrísal
Trenér: Milan Valachovič
Digaňa – Celba (90+1. Janjuš), Helebrand, Žídek (C), Kadlec – Rychlý, Didiba (67. M. Bílek) – Šigut (46. Kopečný), Darmovzal, Helešic (80. Kramář) – Rataj (80. Šcudla)
Na lavičce: Lasák, Macháček
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Starý – Matoušek, Novák • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 547

Komentář

Šlágr sobotního kola nabídl duel mezi Líšní a Opavou. Jak známo, oba týmy jsou na špici druholigové tabulky a byl to v podstatě přímý souboj o barážovou účast. Lépe do duelu vstoupili domácí, kteří zahrozili po akci Málka. Ten poslal přesný centr za obranu na Zikla, ale toho vychytal tváří v tvář brankář Digaňa. Opavský gólman hrál vůbec velkou roli v prvních pětačtyřiceti minutách. O pár chvil totiž opět vytáhl perfektní zákrok, když na něj střílel Matocha. 

Smolný moment si však vybral ve 36. minutě, když špatně vyhodnotil malou domů. Místo odkopu začal kličkovat a vymýšlet, co s míčem. A tak se ho zmocnil dotírající Martin Zikl a poslal ho do prázdné svatyně – 1:0. Opava hrozila v první půli nejvíc po rozích, ale nic těžkého Veselý řešit nemusel.

Ve druhém poločase jsme byli svědky diametrálně odlišené podívané. Dalo by se říct, že to bylo bitva jako řemen. Velkou šancí se nejprve prezentoval v 50. minutě Ulbrich, když z otočky lehce škrtnul o tyč. Podobně dopadl i Málek, jehož rána z dobré pozice protáhla Digaňu. To však byla poslední akce nejlepšího domácího hráče. Jaroslav Málek se totiž během jedné minuty vykartoval a Líšeň hrála od šedesáté minuty v deseti. Emoce od té doby plápolaly na obou stranách, duel nabízel ostré souboje a plno žlutých karet. 

Každopádně Slezané měli možnost přesilovky, kterou za tři minuty dokázali využít. Rychlý poslal přesný centr na velké vápno, kde se do míče opřel Jan Kadlec a bylo srovnáno – 1:1. Hosté hrozili v početní výhodě i nadále a jen díky brankáři Veselému se stav  už nezměnil. Hodně blízko byl střídající Kopečný, jehož hlavička o pár čísel minula bránu. Drtivý závěr Opavě gól nakonec nepřinesl, byť byla hodně blízko. Ani nadvakrát neuspěl Kramář, kterého nadvakrát vychytal brankář Líšně, následně ten stejný hráč po samostatné akci trefil jen boční síť. Líšeň do šedesáté minuty byla lepším týmem, ale nakonec může být ráda, že v duelu alespoň remizovala.