17.04.2022 | Josef Janda | Zápas

Táborsku zařídil bod proti Jihlavě kapitán, doma dohrávalo v deseti

Foto: Karolina Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Fotbalisté Táborska a Jihlavy remizovali ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 a prodloužili bodové série. Jihočeši neprohráli třetí zápas v řadě, Vysočina čtvrté utkání. Horáci vedli po faulu domácího brankáře Zadražila a trefě Belaida z nařízené penalty. Táborsko vyrovnalo zásluhou přesné hlavičky kapitána Navrátila. Nerozhodný výsledek udrželo i přes červenou kartu, kterou v poslední desetiminutovce viděl obránce Tusjak. Oba týmy tak v tabulce dál dělí dva body. Táborští odehráli o zápas méně, o osudu jejich duelu s Chrudimí ale rozhodnou orgány Ligové fotbalové asociace.
65' Navrátil
18' Belaid (pen)
26' Tijani
83' Tusjak
90' Javorek
bez karet
Sestavy
Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Liepa (57. Krch), Javorek – Vozihnoj (90.+1 Šplíchal), Mach, Provazník (76. Kosek) – Muhamed Tijani
Na lavičce: Janáček, Robakidze
Trenér: Sergejs Golubevs
Vejmola – Křišťál, T. Vlček, D. Krčík, T. Svoboda – Tureček, Belaid (75. L. Arroyo) – Selnar (66. Peřina), Křivánek (66. Fila), Lacko – Vedral (75. Tall)
Na lavičce: Jágrik, Písačka, Shudeiwa
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Žurovec • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 650

Komentář

Zápas mezi Táborskem a Jihlavou odstartoval náznakem šance hostů. Už ve druhé minutě naskakoval Filip Vedral na centr zprava a k nebráněnému zakončení hlavou mu chyběl jen kousek.

Další minuty příliš vzruchu nenabídly, dokud nepřišla 17. minuta. Táborský gólman Zadražil vyběhl k hranici vápna a pokusil se obrat o balon nabíhajícího Křivánka. Fotbalista Jihlavy kontaktu se Zadražilem chytře využil a hosté kopali penaltu. Míč si na puntík postavil Tijani Belaid a poslal táborského gólmana na opačnou stranu. Jihlava vedla od 18. minuty v Táboře 1:0.

Domácí se snažili o rychlé vyrovnání. Nejblíže k němu měl ve 24. minutě Muhamed Tijani, který nevyužil největší šanci Táborska v prvním poločase. Útočník Jihočechů se probojoval s míčem až k zakončení před gólmanem, kterého se pokusil přehodit. Míč z jeho kopačky ale ke smůle domácích branku minul.

Zanedlouho Zadražil podstoupil další souboj s Křivánkem a ke druhé pohromě pro Táborsko nebylo daleko. Tentokrát se domácí brankář pustil do sprintu a jihlavský nájezdník jeho rozehrávku srazil. Zadražil měl štěstí, že se Křivánek k pořádnému zakončení nedostal. Jihlavan skončil na zemi, tentokrát měl však Zadražil čisté svědomí.

Krátce před poločasem se Zadražil zaskvěl při další gólovce Jihlavy. Jakub Selnar nabíhal zprava a před Zadražilem zvolil na poslední chvíli střelu po zemi. Gólman Táborska vyrazil jeho pokus nohou a udržel do kabin pouze jednobrankovou ztrátu.

Druhý poločas začal Tijani skvěle načasovanou přihrávkou na zprava nabíhajícího Vozihnoje. V dobré formě se ovšem ukázal jihlavský brankář Vejmola, který střelu pod břevno pohotovým zákrokem vyrazil.

Táborsko se dočkalo vyrovnání v 65. minutě. Jeho kapitán Jakub Navrátil se prosadil ze své oblíbené pozice. Do vzduchu si naskočil na vysoký míč a hlavou ho umístil mimo Vejmolův dosah.

Hosté mohli utkání v závěru rozhodnout, jelikož domácí obránce Luboš Tusjak zatáhl za dres prchajícího Talla. Rozhodčí Kotala neměl s Tusjakem slitování a udělil mu rovnou červenou kartu. V posledních momentech zápasu Vysočina podruhé skórovala, branka ale kvůli útočnému faulu neplatila.