23.04.2022 | Petr Komárek | Zápas

Opava uhájila jarní neporazitelnost na domácím hřišti. S Příbramí remizovala

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Opava – Fotbalisté Opavy uhráli v zápase 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Příbrami nerozhodný výsledek 1:1. Středočeši ve Slezsku vedli, po čtvrthodině hry se prosadil Kvída. Svěřenci trenéra Westa srovnali z penalty, kterou v 63. minutě proměnil Helešic. Opavští doma na jaře poprvé ztratili, předchozí čtyři utkání skončila vždy jejich výhrou. Stále však platí, že v Městských sadech v letošní sezoně prohráli pouze s vedoucím týmem F:NL Zbrojovkou Brno. Příbram bodovala potřetí za sebou, když navázala na výhry nad Vyškovem a Vlašimí.
63' Helešic (pen)
16' Kvída
72' Žídek
62' Čermák
82' Vilotič
85' Novotný
90+5' Soldát
Sestavy
Digaňa – Darmovzal (79. Pikul), Didiba (73. M. Bílek), Helebrand, Helešic – Janoščín, Kopečný (46. Šcudla), Rataj (73. Kramář), Rychlý – Šigut, Žídek
Na lavičce: Lasák, Janjuš, Macháček
Trenér: Roman West
Melichar – M. Čermák, Fišl, Gembický (84. Hájek), Halinský – Kvída, Novotný (90+3. Soldát), Petrák (90+3. E. Antwi), Vávra (70. D. Procházka) – Vilotić, Wágner
Na lavičce: Smrkovský, Tregler
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Zaoral – Pfeifer, Pochylý • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1371

Komentář

Opava chtěla přidat páté domácí vítězství v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Otevřít skóre mohla v sedmé minutě, kdy se po Helešicově centru dral do zakončení Rychlý. V pokutovém území se balon snažil zasáhnout hlavou, nakonec ale hostujícího brankáře Melichara neohrozil.

Naopak Příbram svou první slibnější možnost dokázala proměnit. V šestnácté minutě se míč po rohu odrazil k Janu Kvídovi, jenž se z velkého vápna trefil k levé tyči opavské branky. Slezský FC mohl vzápětí odpovědět. Šigut našel ze standardky Didibu a Melicharovi pomohla levá tyč.

Šigut poté pro změnu vybídl centru k Helebranda. Ten přihrál Ratajovi, který hlavou zamířil nad břevno příbramské brány. Ještě blíž k vyrovnaní byli domácí v 55. minutě, kdy balon vyslaný z prostoru u zadní tyče skončil na břevně.

Opava se nakonec dočkala o osm minut později. Po faulu v šestnáctce nařídil rozhodčí Zaoral penaltu, kterou střelou do protipohybu Melichara využil Matěj Helešic. V nastavení druhé půle se podruhé v zápase dostalo do akce břevno, tentokrát zastavilo hlavičku Helebranda. Slezané tak obrat ve skóre nedokonali, prodloužili ale domácí neporazitelnost v období po zimní pauze.