23.04.2022 | Petr Komárek | Zápas

Třinec doma remizoval s rezervou Sparty a na vítězství čeká čtyři kola

Foto: sparta.cz
Třinec – Fotbalisté Třince a B-týmu pražské Sparty remizovali ve 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:2. Slezané rychle vedli díky Juřenovi, hostující Kozák ale skóre dvěma brankami otočil. Domácí srovnali zanedlouho zásluhou Dediče. Oba týmy pak mohly rozhodnout, další šance ale nevyužily. Třinečtí tak prodloužili sérii bez výhry na čtyři utkání, zaznamenali čtvrtý rozhodný výsledek v řadě.
6' Juřena
35' Dedič
18' Kozák
28' Kozák
39' Dedič
47' Juřena
90+2' Javůrek
90+3' Bolf
52' Gabriel
70' Večerka
83' Kotek
Sestavy
Hasalík – Bolf, Szewieczek, Foltyn, Javůrek (78. Hýbl) – Omasta, Habusta, Machuča, Kania (78. Petráň) – Dedič, Juřena
Na lavičce: Paleček, Klusák, Buneš, Samiec, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Kotek – Tvaroh, Gelašvili, Večerka, Polidar – A. Gabriel, Piško, Pudhorocký (89. Vydra), Dudl – Kozák (85. Holoubek) – Turyna
Na lavičce: Tůma, Červak, Šilhart, Vácha, Žížala
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Orel – Žurovec, Dobrovolný • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 396

Komentář

Domácí otevřeli skóre už v šesté minutě, po přihrávce Javůrka využil zaváhání sparťanské obrany Václav Juřena. Pražané odpověděli za necelou čtvrthodinu. Po rohovém kopu si míč zpracoval Matyáš Kozák a zakončil pod břevno Hasalíkovy branky.

Podruhé se hostující útočník trefil ve 28. minutě. Tentokrát udeřil po rohu Třince, když se dostal před Kaniu a zamířil do horního rohu třinecké brány. Vedení však Spartě nevydrželo dlouho, na 2:2 srovnal po Omastově centru René Dedič.

Po přestávce mohl Kozák zkompletovat hattrick, po akci Dudla s Turynou ale jeho hlavičku zastavil Hasalík. Na druhé straně vystřelil z první Kania, branku Kotka o kousek minul. Vzápětí zahrozil zpoza šestnáctky Dedič, jeho pokus skončil nad břevnem. S odraženým míčem po rohu Sparty si zase porazil Hasalík.

Třinecký gólman se vyznamenal především v 74. minutě. To nejprve vyběhl z branky a zneškodnil šanci Tvaroha, poté si poradil i s nebezpečnou střelou Turyny. Slezané dohrávali zápas v oslabení. Ve třetí minutě nastavení druhé půle chyboval na vlastní polovině Hýbl a hosté šli do brejku. Obránce Bolf ho ukončil faulem, a protože šlo o zmaření gólové možnosti, viděl od rozhodčího Orla červenou kartu.