23.04.2022 | Daniel Kinc | Zápas

Brno v Drnovicích pokořilo Vyškov a je blízko postupu do FORTUNA:LIGY

Foto: Filip Ježek
Drnovice – Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili ve 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vyškov 2:0 a přiblížili se postupu do nejvyšší soutěže. Klíčový gól utkání dvou jihomoravských týmů vstřelil na začátku druhého poločasu brněnský kanonýr Jakub Řezníček. Pojistku pak v nastavení přidal Michal Ševčík. Zbrojovka k jistotě návratu do FORTUNA:LIGY potřebuje ještě jednu výhru, nebo zaváhání Vlašimi.
bez branek
49' Řezníček
90+6' Ševčík
84' Lahodný
90+5' Vintr
90+5' Harušťák
26' Moravec
30' Fousek
90+4' Řezníček
Sestavy
Kinský – Harušťák, Matys, Štěpánek (65. Lual), Němeček (84. Dan Jambor) – Ackroyd (84. Cabadaj), Lahodný – Lacík (60. O. Vintr), Moučka (60. Macej), Klesa – Kanakimana
Na lavičce: Spurný, Ilko
Trenér: Rostislav Horáček
Berkovec – Hrabina, Ad. Čermák, Štěrba (24. Bariš), Jan Moravec – Texl – A. Fousek (84. Nečas), Blecha (67. David Jambor) – Hladík (67. Přichystal), Jakub Řezníček, M. Ševčík
Na lavičce: Šiman, Endl, Zavadil
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Dorušák – Bureš, Mikeska • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 3188

Komentář

V úvodu sledovali diváci v Drnovicích, kam jich dorazilo více než 3000, aktivní fotbal z obou stran. Za domácí chtěl hned v úvodu zahrozit Lacík, který se prodral do vápna, míč mu však utekl do autu. V desáté minutě zahrozila poprvé i Zbrojovka, Fousek svou ránou řádně protáhl gólmana Kinského, nicméně jeho pokus mířil těsně nad branku.

Brňané byli aktivnější, po čtvrthodině hry a zmatku v obraně Vyškova mohl zakončovat Blecha, rána mu ale nesedla podle představ. Na druhé straně hrozil obránce Štepánek, který se za vápnem opřel do zdařilé střely, nicméně Berkovec se vyznamenal a skvělým zákrokem vytáhl míč na roh. Dvě minuty nato hrozil také Kanakimana, v rozhodující chvíli však nezvládl zpracovat balon.

Další šance přišly až po půlhodině hry. Klesa na straně jedné pálil vedle, hosté naopak neuspěli po zblokovaných střelách Blechy a Bariše v krátkém sledu. V další kombinaci Zbrojovky hrozil Blecha po pasu Texla, hostující záložník pálil na vzdálenější tyč, ovšem Kinský byl pozorný a po míči se natáhl. V závěru půle se ještě do dvou zajímavých šancí vydali domácí, jenže Ackroyd netrefil přihrávku Lacíka a pokus Moučky bezpečně schoval do rukavic Berkovec.

Po bezbrankové půli vyšel vstup do druhého poločasu daleko lépe hostům. Už po čtyřech minutách hry se k míči na ose dostal Jakub Řezníček a potvrdil roli nejlepšího kanonýra F:NL. S balonem se protáhl do zakončení a po zemi bezchybně zakončil. Hosté byli rázem při chuti a Ševčík vybízel ke skórování Fouska, přihrávka však byla o něco delší, a tak zasáhl vyběhnuvší Kinský.

Po hodině hry se mohl opět mezi střelce zapsat Řezníček, který obešel několik soupeřů, položil si obránce a pohotově vypálil. Kinský se ale skvěle vrhnul na zem a jeho pokus vytáhl konečky prstů mimo. Dvacet minut před koncem naopak nebyli domácí blízko od skórování, když Kanakimana posadil hezký centr na hlavu Ackroyda, ten však zamířil ve skvělé pozici o centimetry vedle tyče.

V závěru se domácí snažili s výsledkem něco udělat, jenže obrana Zbrojovky působila opět pevně a spolehlivě. Naopak dvě minuty před koncem měl na noze definitivní pojistku Přichystal, který obešel všechny soupeře a postupoval sám na Kinského, ten se mu však vrhnul pohotově pod nohy a míč mu sebral zpod kopaček. Ve třetí minutě nastavení zahrozili naposledy také domácí, do rány zdálky se opřel Vintr, jenže Berkovec znovu podržel svůj celek a skvěle zasáhl.

Hosté nakonec přeci jen pojistili svou výhru. V šesté minutě nastavení se Michal Ševčík ujal rozehrávky přímého kopu a míč ze své kopačky zatočil tak mistrně, že se odrazil mimo dosah Kinského od tyče do sítě. Zbrojovka zvládla jihomoravský souboj s Vyškovem a opět se výrazně přiblížila postupu do F:L.